CHP’li Doğan’dan maden faciasına tepki

CHP Adıyaman İl Başkanı Engin Doğan, Erzincan'ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni'nde meydana gelen toprak kayması felaketine tepki gösterdi.

14.02.2024 18:02:00 0
CHP’li Doğan’dan maden faciasına tepki

CHP Adıyaman İl Başkanı Engin Doğan, Erzincan'ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni'nde meydana gelen toprak kaymasının Türkiye'nin en büyük nehri Fırat'a 350 metre mesafede olduğuna dikkat çekerek, “Zehirli bir kimyasal bileşik olan siyanür toprakla buluştu. Halka yalan söylemekten vazgeçin!” çağrısı yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman İl Başkanı Engin Doğan, Erzincan'ın İliç ilçesinde, Anagold Madencilik şirketi tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni’nde yaşanan maden ocağı felaketine tepki gösterdi.

Facianın yaşandığı yerin Türkiye'nin en büyük nehri Fırat'a 350 metre mesafede olduğuna dikkat çeken Başkan Doğan, “Fırat Nehri, Erzincan, Sivas, Tunceli, Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa il sınırını belirledikten sonra Dicle Nehri ile birleşiyor. Büyük bir coğrafya tehdit altında. Bu kadar önemli olan su kaynağının kıyısına zehirli maden ocağı açılmasına izin verildi. Facia göz göre göre geldi. Çevre katliamına göz yumuldu. Çevrenin yabancıların eliyle katledilmesine izin verildi. ÇED raporuna onay verdiler. Zehirli bir kimyasal bileşik olan siyanür toprakla buluştu. Toprağı zehirlediler. İşçileri tonlarca zehirli toprak yığının altına gömdüler. Artık yeter! Halka yalan söylemekten vazgeçin! Yetkili herkes hesap vermelidir. Umutlar azalmış olsa da tek temennimiz toprak altında kalan emekçilerin sağ salim kurtarılmasıdır. Tüm ülkemize geçmiş olsun” dedi.


Anahtar Kelimeler: chp doğan erzincan maden faciasına tepki

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor