Çini işlemeciliği kursuna katılan kadınlar aile bütçelerine katkı sağlıyor

.

BÖLGE HABERLERİ 27.11.2023 12:20:00 0
Çini işlemeciliği kursuna katılan kadınlar aile bütçelerine katkı sağlıyor

Geleneksel Türk el sanatlarından biri olan çini işlemeciliği, Siirt Halk Eğitim Merkezinde açılan kursta yaşatılırken, kursiyerler hem meslek öğreniyor hem de aile ekonomisine katkı sağlıyor. 

Kursa büyük ilgi olduğunu belirten Çini eğitmeni Özlem Alak, kursiyerlerin bu kurslarda hem meslek edindiğini, hem de aile bütçelerine katkı sağladığını söyledi. Çini işlemeciliğinin aşamalarını anlatarak, Siirt’te bulunan bütün kadınların kurslara gelerek faydalanmalarını istediğini belirten Alak, ‘’Öğrencilerimle çini yapımına aşama aşama geçiş yapmaktayız. Öncelikle çizgi aşamasından geçiyoruz. Ardından delme işlemi yapıyor ve delme işlemlerinden sonra tabak ve bisküvilerde çizimlere başlıyoruz. Sonra boyama aşamasına geçiyoruz. Bisküvileri ve dökümleri kendimiz yapıyoruz. Kalıplarımız bulunmaktadır. Kalıpların içine kili koyarak kendi istediğimiz şekli veriyoruz, ardından sırımızı da yaparak fırını ayarlıyoruz. 24 saatlik bir fırın çalışması oluyor. 930 ile 950 derecede ürünler pişmiş oluyor. Yaptığımız ürünleri satışa sunuyoruz. Satışlarımız sosyal medya sayfamızda ve çini atölyemizde yapılmaktadır. Siirt’te bulunan tüm bayanlarımızı kursumuza davet ediyoruz’’ dedi. 

Kursiyer Sezer Partal ise; 2018 yılından beri çini ve seramik sanatıyla ilgilendiğini söyledi. Polat, "Bu işi yapmaktan çok keyif alıyorum. Aynı zamanda hem stres atıyoruz hem de kazanç sağlıyoruz. Herkese tavsiye ediyorum" diye konuştu. 
Kursiyer Aynisa Alak’ta, 2 yıldır çömlek işiyle uğraştığını ve bu işi zevkle yaptığını belirterek, "Boş zamanlarımda geliyorum, herkese tavsiye ederim’’ şeklinde konuştu. 
 


Haber Kaynak : İHA

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor