CUMHURiYETiN 100. YILI DOLU DOLU KUTLANACAK

.

GÜNDEM 16.10.2023 17:36:00 0
CUMHURiYETiN 100. YILI  DOLU DOLU KUTLANACAK

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıldönümü olması nedeniyle Besni Kaymakamlığı tarafından dolu dolu bir program hazırlanıyor. Çalışmaların son kez gözden geçirilmesi ve hazırlıklara başlanması kapsamında İlçe Kaymakamı Çağlar Partal başkanlığında geniş kapsamlı bir toplantı yapıldı.

HAZIRLIKLAR SON KEZ MASAYA YATIRILDI

Ali Erdemoğlu Fen Lisesinde düzenlenen toplantıya Besni Kaymakamı Çağlar Partal, Belediye Başkanı E. Mehmet Emre, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, İlçe Emniyet Müdürü Vekili İlyas Yarımağa, İlçe Jandarma Komutanı Barış Kara, kurum ve daire amirleri, STK Temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Toplantıda katılımcılara 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında yapılması planlanan etkinlikler hakkında bilgiler veren İlçe Kaymakamı Çağlar Partal, düzenlenecek etkinliklerle vatandaşların Cumhuriyetin 100. Yıl coşkusunu dolu dolu hissedeceklerini söyledi.
100. yıla özel bir gün yaşayacaklarını ifade eden Partal, resmi programın yanı sıra, hatıra ormanı, meşaleler eşliğinde yürüyüş akabinde ise Besni Öğretmenler Korosu tarafından konser etkinliği olacağını bildirdi.

100. YILA ÖZEL ANI GAZETESİ BASILACAK

Toplantıda konuşan Kaymakam Partal, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 100. Yıldönümü kapsamında Besni’ye özel bir anı gazetesi basılacağını ifade ederek; “Bu yıl cumhuriyetin 100. Yıldönümü kapsamında hazırlıkları sizlerle görüşmek, fikir almak ve katılımı artırmak adına bir araya geldik. 100. Yıl etkinlikleri kapsamında ilk olarak bir anı gazetesi basacağız. 4 sayfa şeklinde olacak gazete 5 bin adet basılarak öğrencilerimiz tarafından Besni’ye dağıtılacak. Böylece o yılda gerçekleşen ‘yazıyor yazıyor cumhuriyetin ilanını yazıyor’u gerçekleştireceğiz. Bu gazetenin 3 sayfası o dönemki haberlerden oluşacak son sayfasında ise bu işi neden yaptığımızla ilgili bir kısım yer alacak. İlgi çekeceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

YÜRÜYÜŞ VE KONSER PROGRAMI OLACAK

Kaymakam Partal şöyle devam etti; “Gazete basımının yanı sıra bir meşaleler eşliğinde bir yürüyüş yapacağız. Resmi programın akabinde istikametini netleştireceğimiz bir yürüyüş programı olacak. Yürüyüşün sonunda da öğretmenlerimiz şuan bir konser için hazırlanıyorlar. Öğretmenler Korosu tarafından bir saatlik bir konser etkinliği olacak. Bu şekilde kutlamayı gerçekleştireceğiz. Yine Ali Erdemoğlu Fen Lisesi tarafından Cumhuriyet Bayramı için çeşitli etkinlikler olacak. Bunun içerisinde Cumhuriyet oratoryosu var. Öğrencilerimizin canlandırmalarıyla güzel bir etkinlik olacak. Yine Besni Belediyesi tarafından da Cumhuriyetin 100. Yılı için sinema etkinliği düzenlenecek. ” şeklinde ifade etti.

HATIRA ORMANINDA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞACAK

Cumhuriyet Bayramı etkinliği kapsamında bir hatıra ormanı oluşturulacağını dile getiren Kaymakam Partal; “Bir diğer etkinliğimiz olarak Cumhuriyet Ormanı yapacağız. Yarın (17.10.2023) saat 11:00’da Harmanardı (Tilek) köyünün karşısında ağaç dikim etkinliği olacak. Güzel bir Cumhuriyet ormanı olacak. Oraya da tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Oraya 500 adet fidan dikeceğiz. Hem yoldan da görünüyor. Ağaçlarda ilerleyen yıllarda büyürse Cumhuriyetin 100. Yılına güzel bir anı olarak kalacak.
Yine etkinlikler kapsamında o dönem Besni’yi temsilen Sivas Kongresine uğurlanan Reşit Ağar’ı bir kez daha canlandıracağız. 27 Ekim’de Cuma sonrası sonrasında merkez Haci Reşit Camii önünden bir arkadaşımızın temsili kıyafetler giyip canlandırmasıyla Besni için önemli olan bu detayı da tekrar canlandıracağız.

Yine bir diğer planımız Çanakkale ve Ankara’ya öğrencilerimizi göndermek olacak. Tam netleşmedi ama yıl içerisinde planlayacağız. 100. Yıl için çeşitli spor turnuvalarını başlattık. Sosyal medyadan da takip ettiğiniz üzere futbol, voleybol, masa tenisi ve satranç turnuvaları oluyor. Şimdilik taslağımız bu güzel bir program olacağını düşünüyoruz. Tüm hemşerilerimizi Cumhuriyetimizin 100. Yıl etkinliklerine bekliyoruz” dedi. 


Anahtar Kelimeler: CUMHURiYETiN . KUTLANACAK

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor