“DAYANIKLI ŞEHİRLER, GÜÇLÜ TOPLUMLAR” PROJESİ BESNİ’DE HAYATA GEÇİYOR

.

GÜNDEM 1.11.2023 20:43:00 0
“DAYANIKLI ŞEHİRLER, GÜÇLÜ TOPLUMLAR”  PROJESİ BESNİ’DE HAYATA GEÇİYOR

6 Şubat günü meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bölge halkının kalkındırılması, hayatın normalleşmesi adına Türkiye Belediyeler Birliği ile Fransa Belediyeler Birliği tarafından “ Dayanıklı Şehirler Güçlü Toplumlar” projesi hayata geçiyor. Besni ve Gölbaşı’nın pilot bölge seçildiği proje kapsamında Fransız heyet Besni’ye gelerek konteyner kentte incelemede bulundu.

Fransa Belediyeler Birliğinden Nancy Belediye Başkan Yardımcısı Antoine Le Solleuz, Uluslararası İlişkililer Sorumlusu Nicolas Cimbaro ve Aude Böglesi, Kriz Departmanı Avrupa ve Dış İlişkiler Müdürü Simone Giovetti, Türkiye Belediyeler Birliğinden, Proje ve Finansman Müdürü Ertuğrul Şafak, Uzman Tuğba Ereken ve bu ekibe eşlik eden 2 Tercüman ile  birlikte Besni’de uygulanacak proje kapsamında tanışma ve saha ziyareti gerçekleştirdi. Heyete Besni Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Baba eşlik etti. 

Gelen heyete Besni Belediye personellerince ilçenin sorunları, Deprem sonrası oluşan zararlar, alt ve üst yapı, ilçe nüfusu, Emlak Konut tarafından yapılan Deprem konutları gibi konularda bilgilendirme yapıldı.

Hayata geçirilecek projeyle bundan sonraki süreçte yapılması gereken çalışmalar, oluşması muhtemel afetlere karşı hazırlıklı olunması, toparlanma sürecinin en aza indirilmesi, depremin bölge halkında bilhassa çocuklarda bıraktığı izlenimlerin silinmesi amaçlanıyor.


Haber Kaynak : Murat Orhan-Muhabir

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor