DEĞERLİ KONUKLARLA EĞİTİCİ PANELLER

25. Besni Eğitim Bayramı etkinlikleri kapsamında Besni’ye gelen birbirinden değerli konukların panellerine ilgi büyük oldu.

GÜNDEM 9.10.2023 16:14:00 0
DEĞERLİ KONUKLARLA EĞİTİCİ PANELLER

PANELİSTLERE İLGİ BÜYÜK OLDU

Bu kapsamda ilk olarak Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde Besnili hemşerimiz, çizgi film Pepe’nin kurucusu Ayşe Şule Bilgiç sahne aldı. İlginin oldukça yüksek olduğu programda Şule Bilgiç Cumhuriyetimizde Düş Kurmak Ciddi Bir İştir konulu konuşmalarını gerçekleştirdi. Program sonunda Bilgiç’e teşekkür plaketi verildi. 

7 Ekim günü devam eden etkinlikler kapsamında ilk olarak Türkiye’de Cumhuriyetin Kuruluşu ve Gelişimi konulu panel düzenlendi. Prof. Dr. Temuçin Ertan’ın konuşmacı olarak katıldığı panelde Cumhuriyetin bugünlere gelinceye kadar ki süreçlerinden bahsedildi. 

Ertan’ın panelinin ardından bir önemli panel daha düzenlendi. Cumhuriyet, Demokrasi ve Hukuk konulu panelde konuşmalarını gerçekleştiren Prof. Dr. Ersan Şen’i vatandaşlar ilgiyle dinledi.

Panellerin son etabında ise Gazeteci Yazar Abbas Güçlü tarafından Cumhuriyet, Eğitim ve İkinci Yüzyıl konulu panel düzenlendi. 

ABBAS GÜÇLÜ’DEN BESNİ’YE VE VAKFA ELEŞTİRİ

Geçmişten beri gelen eğitim sistemindeki yanlışları anlatan Güçlü, ikinci yüzyılda Türkiye’nin daha ileriye gidebilmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladı. Konuşmasında zaman zaman Besnilileri ve Besni Eğitim Vakfı’nı da eleştiren Abbas Güçlü, 25 yıldan bu yana düzenlenen Besni Eğitim Bayramının hala yerinde saydığını, vakıf aracılığıyla artık bir farkındalık ortaya koyarak ülke genelinde hatta uluslararası alanda adından söz ettirmesi gerektiğini söyledi. 

Vakfın vizyonu ve özellikle burs konusundaki tutumunun değişmesi gerektiğini dile getiren Güçlü, düzenlenen panellere burs alan hiçbir öğrenci ve ailesinin katılmamasından yakındı. Bundan sonraki süreçte burs alacak öğrencilerin eğitim bayramlarında seçilmesi tavsiyesinde bulunan Abbas Güçlü, burs aldıktan sonrada öğrencilerin vakfın etkinliklerine katılması gerektiğini dile getirdi. 

Öte yandan ilçenin yerel yönetimine de eleştirilerde bulunan Güçlü, eğitimdeki sorunların irdelendiği programlara katılmayan Vali, Kaymakam, Milletvekili ve Belediye Başkanlarına sitem etti. Soru cevap bölümünde de programa katılanların sorularını yanıtlayan Güçlü, bir daha ki eğitim bayramında tüm salonun dolu olacağı garantisi verilmeden bayramlara katılmayacağını söyledi.

İMZA GÜNLERİ DE İLGİ GÖRDÜ

Öte yandan bayram süresi boyunca yazarlar Osman Özbay, Mehmet Tırpan, Aşık Fani Afşin, Mustafa Sucu’nun da kitaplarını tanıttığı imza günlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Şair ve yazarlar kitapları tek tek imzalayarak vatandaşlara hediye ederken vatandaşlar ise onlarda fotoğraf çekinmeyi ihmal etmedi. 

Etkinlikler sonunda bu yıl ki eğitim bayramına katkılarından dolayı yerel basına, oda başkanlarına ve birim amirlerine de teşekkür plaketi takdim edildi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor