DEM Parti Belediye Başkan adayı Sular’dan gazetemize ziyaret

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Besni Belediye Başkan adayı Mustafa Sular ve beraberindeki heyet gazetemizi ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

SİYASET 23.02.2024 12:20:00 0
DEM Parti Belediye Başkan adayı Sular’dan gazetemize ziyaret

İlçe Başkanı Nazlı Gündoğan ve beraberindeki heyetle ziyarette bulunan Sular açıklamasında; “Bizler, 2024 yerel seçimlerini; Merkezileşmeye karşı yerel demokrasilerin güçleneceği bir eşik olarak görüyoruz. Yerel demokrasi kadın ile başlar: kadın özgürlükçü belediyeciliği amasız fakatsız devam ettireceğiz.

DEM Parti belediyelerinde, özgür ve eşit bir yaşam için kadınlar özgün ve özerk olarak örgütlenecek. Eş Başkanlık ve Eşit Temsiliyeti Yaygınlaştırarak Büyüteceğiz. Kadın politikalarının etkin bir şekilde uygulanabilmesi için Kadın Politikaları Daire Başkanlıkları ile Kadın Politikaları Müdürlüklerini yeniden açacağız. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü çalışan kadınlar için idari izin; tüm kadınlar için ise ücretsiz ulaşım günü ilan edeceğiz. Kentleri Ayrımcılıktan, Eşitsizlikten ve Cinsiyetçilikten Arındıracağız. Erkek Şiddetine Karşı Her Alanda Etkili Bir Mücadele Yürüteceğiz. Gençlik yerel yönetimlerle yeni yaşamı yerinden kuracağız. Öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarına göre yurtlar inşa edilecek, hiçbir öğrenci açıkta kalmayacak, her öğrenci barınma hakkından ücretsiz bir şekilde yararlandıracağız. Gençlerin en büyük sorunlarından biri olan işsizliği önlemek için kalıcı istihdam alanları yaratacağız.

Gençliği hedef alan Bağımlılıkla Mücadele Edeceğiz. Demokratik, Katılımcı, Ekolojik, Kadın Özgürlükçü Bir Kent Planlaması Mümkün. Depreme dayanıklı, sağlıklı ve ekonomik konut projelerini hayata geçireceğiz. Tüm belediyelerimizde afet öncesi, afet anı ve sonrasında ortaya çıkacak sorunların çözümü için Afet Daire Başkanlıkları/Müdürlükleri kuracağız. Toplu Ulaşımı Yaygınlaştıracağız.

Tüm belediyelerimizde yurttaşlarımız için ucuz, güvenli ve sağlıklı toplu taşıma olanaklarını artıracağız. Kentlerimizde sular özgür akacak, herkesin suya erişim hakkı olacak. Dereleri kirleten ve kurutan sanayi atıklarına karşı mücadele edeceğiz. DEM parti, en yoksullardan ve dışlanmışlardan başlamak üzere en geniş toplumsal kesimlerin desteklenmesini temel alır.biz de Kentlerimizde hiçbir yurttaşımızın aç ve sokakta yatmasına izin vermeyeceğiz. Aşevleri ve eve yemek götüren birimler kuracağız. Evsizler ve sokakta yaşayanlar için yaşam evleri açacağız. Tarımda kimyasal gübrenin ve genetiği değiştirilmiş tohumların kullanımını engelleyeceğiz. “Yerli Tohum Evleri” kuracağız.

Yoksulluk Devlet ve Sermayenin Ortak Politikasıdır, Bununla Mücadele Edeceğiz. Sendikal örgütlenme hakkını güvence altına alacağız. Sendikasız işçi çalıştıran işverenlerden hizmet ve mal satın almayacağız. Öğrencilere ve dezavantajlı duruma getirilen gruplara parasız, diğer yurttaşlara ise ucuz toplu ulaşım imkanları sağlayacağız. Üniversite öğrencileri için parasız ve nitelikli yurtlarda barınma olanaklarını yaratacağız. Çocuklar için anadilinde eğitim veren kreşler açacağız. Yerel demokrasi ile özgür kentlere Şiarıyla herkesi saygıyla selamlıyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler: dem parti belediye

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor