Demirel, Lise Müdürleriyle bir araya geldi

Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, ilçedeki lise müdürleriyle bir araya gelerek istişare toplantısı yaptı.

EĞİTİM 6.12.2023 14:10:00 0
Demirel, Lise Müdürleriyle bir araya geldi

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Ocakcı ve Neşet Taner'in de katılım sağladığı toplantıda okul idarecilerinin soruları cevaplandı. 

Toplatının içeriği hakkında yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; " Yönetmeliğin 59/A maddesinin 1. Fıkrasında; "Sınıf tekrarı riski olan öğrencilere yönelik önleme, müdahale ve yönlendirme komisyonu kurulur. Bu komisyon, müdür veya görevlendireceği müdür yardımcısının başkanlığında, ilgili okul zümre başkanları, rehber öğretmen ve sınıf rehber öğretmeninden oluşur." denilmektedir. 2. Fıkrasının (c) bendinde ise; "komisyon: devamsızlık nedeniyle sınıf tekrarı riski olan öğrencileri takip eder ve devamsızlık nedenlerini ortadan kaldırmaya yönelik önleyici çalışmaları yapar." denilmektedir. İlgi maddeye istinaden, okullarımızda belirtilen komisyon oluşturulmamış ise bu komisyonun oluşturulması ve sınıf tekrarı riski olan öğrencilerin takibinin yapılması ile devamsızlık nedenlerini ortadan kaldırmaya yönelik önleyici çalışmaların yapılması; ayrıca yapılan çalışmalarla ilgili tutanakların tutulması ve saklanması gerekmektedir.

İlgi Yönetmeliğin 36 maddesinin 4. Fıkrasında; "Art arda iki gün özürsüz devamsızlık yapan öğrencinin durumu posta, e-posta veya diğer iletişim araçlarıyla velisine bildirilir, veli okula davet edilerek öğrencinin durumu hakkında bilgilendirilir ve varsa özür belgesini okul yönetimine teslim etmesi istenir." denilmektedir. İlgi maddeye istinaden, art arda iki gün özürsüz devamsızlık yapan öğrencilerin durumu posta, e-posta veya diğer iletişim araçlarıyla velisine bildirilir, veli okula davet edilerek öğrencinin durumu hakkında bilgilendirilir yapılan bu işlem tutanak altına alınır veliye de imzalatılır, veli okula gelmek istemiyorsa telefonla bilgilendirme yapılması ya da veliye ulaşılamama durumu olması halinde yapılan işlem tutanakta belirtilerek imza altına alınması; Ayrıca öğrencinin okula gelmediği tek günlerin de e-posta veya diğer iletişim araçlarıyla veliye bildirilmesi gerekir.

İlgi Yönetmeliğin 36 maddesinin 5. Fıkrasında; "a) Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü asan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir. Önleme, müdahale ve yönlendirme komisyonu; devamsızlık yapan ve  sınıf tekrarı riski bulunan öğrenci velisini devamsızlığın 5 inci gününde okula davet eder, devamsızlık nedenlerini ortadan kaldırıcı çalışmaları iş birliği içinde yapar. " denilmektedir. İlgi maddeye istinaden, devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler sınıf tekrarına kalacağı için; okullarımızda kurulan "Önleme, Müdahale ve  Yönlendirme Komisyonu" devamsızlık yapan ve sınıf tekrarı riski bulunan öğrencilerin velisini devamsızlığın 5 inci gününde okula davet eder, devamsızlık nedenlerini ortadan kaldırıcı çalışmaları veliyle iş birliği içinde yapar, yapılan bu işlem tutanakla kayıt altına alınır ve veliye de imzalatılır, veli okula gelmek istemiyorsa telefonla bilgilendirme yapılması ya da veliye ulaşılamama durumları olması halinde yapılan işlem tutanakta belirtilerek komisyon üyeleri tarafından imza altına alınır. Ayrıca devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü asan öğrencilerin durumu okul idaresi tarafından yazılı olarak veliye bildirilir. Önleme, Müdahale ve Yönlendirme Komisyonu, devamsızlığı 5 günden fazla olan öğrencilerin velisiyle yukarıda belirtilen şekilde görüşme yapmamış ise bu öğrencilerin velileriyle de yukarıda belirtilen şekilde görüşme yapması ve öğrencilerin devamsızlığının önlenmesi için öğrenci velisiyle iş birliğine girmesi gerekir.

İlgi Yönetmeliğin 36 maddesinin 7. Fıkrasında; “Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin  özür belgesi veya yazılı veli beyanı, özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine velisi tarafından verilir ve e-Okul sistemine işlenir. Zorunlu hallerde özür belgesinin teslim süresi okul yönetimince 20 iş gününü aşmamak üzere uzatılabilir.”


Haber Kaynak : Mehmet Gültekin-Muhabir
Anahtar Kelimeler: Demirel Müdürleriyle araya geldi

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor