Deprem bölgesindeki çalışanlar unutulmamalı

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Deniz, Adıyaman Şubesi’nin il divan toplantısına katıldı.

GÜNDEM 16.01.2024 16:35:00 0
Deprem bölgesindeki çalışanlar unutulmamalı

Eğitim çalışanlarının sorunlarının ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü, yapılması tasarlanan sendikal çalışmalar hakkında istişarelerin yapıldığı toplantıda konuşan Ali Deniz, okul öncesi dönemle başlayan ve üniversiteye kadar uzanan örgün eğitim ile yaygın eğitimin bütünsel bir yaklaşımla ele alınması gerektiğini söyledi.

Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik gibi istihdam biçimlerine son verilmesini isteyen Deniz, “Kadrolu, sözleşmeli ve ücretli karmaşasına son verilmeli, atamalar ihtiyacı karşılayacak şekilde kadrolu yapılmalı, istihdamda güçlük çekilen yerlerde teşvik sistemi uygulanmalıdır” şeklinde konuştu.

Aile birliğinin anayasal bir hak olduğunun altını çizen Deniz, eş durumu mazereti hakkının sözleşmeli, kadrolu, sözleşmeliden kadroya geçen ayrımı yapılmadan herkesi kapsaması gerektiğini kaydederek, Millî Eğitim Bakanlığı’na ‘bu ızdıraba artık son vermesi’ çağrısında bulundu.

Deprem bölgesindeki kamu görevlilerinin sorunlarına değinen Deniz, çalışma şartlarının iyileştirilmesi, deprem bölgesinde çalışanlara ek tazminat ödenmesinin tekrar devam etmesi gerektiğini dile getirdi. İnşaatı devam eden Adıyaman Öğretmenevi’nin bir an önce bitirilmesinin elzem olduğunu belirten Deniz, şöyle konuştu: “Deprem bölgesinin dönüşümü ve kalkınması konusunda hızlıca ortaya konulan irade ve kararlılığı destekliyoruz. Planlama konusunda sivil toplum kuruluşlarıyla istişareye önem verilmesi; bu eksende eğitim-öğretim kurumlarının yeniden inşası ve konumlanması konularında sendikalar başta olmak üzere eğitimin paydaşlarıyla ortak hareket edilmesi sorunların çözümünü kolaylaştıracaktır. Hem bölgedeki öğretmenlerin hem de yeni atanacak öğretmenlerin kalıcı konutlara ulaşması öncelikle değerlendirilmeli; eğitim çalışanlarının özellikle öğretmenlerin bölgedeki görevlerinin sürekliliğinin sağlanmasına dönük teşvik edici önlemler alınmalıdır. Deprem bölgesinde kamu hizmetinin eksiksiz yürütülmesi için öncelikle sağlık, teknik ve idari alanda personel istihdamı artırılmalı, tayin, geçici ve sürekli görevlendirme uygulamalarının kapsamı genişletilmelidir. Deprem bölgesindeki illerin 5 ve 6. derecelerden sayılması için düzenleme yapılmalıdır. Deprem bölgesindeki kamu görevlileri başta olmak üzere kadroya geçen personele üç yıllık hizmet süresi şartı aranmadan yer değişikliği hakkı tanınmalı, özellikle söz konusu kamu görevlileri aile bütünlüğüne dayalı yer değişikliği hakkından faydalandırılmalıdır. Deprem bölgesi şartları da dikkate alınarak giyim yardımı tutarı artırılmalı, kamu görevlileri için öncelikle konut sorunu çözülmeli, TOKİ ve benzeri kurumlar aracılığıyla kamu görevlileri için ayrı konut projeleri hayata geçirilmelidir. Deprem bölgesindeki kamu görevlilerinin gelir vergisi oranları yüzde 15’e sabitlenmeli, derece yükselmesi iki yılda bir yapılarak hizmet puanının tavandan ödenmesi sağlanmalıdır.”

Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı ve Memur Sen Adıyaman İl Temsilcisi Mehmet Demir, İl Divan Toplantısına teşrif eden Genel Başkan Yardımcısı Ali Deniz ve tüm katılımcılara teşekkür ederek “ Biz Birlikte Güçlüyüz” diyerek sözlerini tamamladı.

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor