Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması finali HKÜ’de gerçekleştirilecek

Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması finali HKÜ’de gerçekleştirilecek

EĞİTİM 23.01.2024 12:47:00 0
Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması finali HKÜ’de gerçekleştirilecek

Doğal Afet Sigortalar Kurumu (DASK) koordinasyonunda düzenlenen “Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması Finali” 4-7 Mart tarihlerinde Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin (HKÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Toplumda deprem farkındalığı ve depremle yaşam bilincinin oluşturulmasının yanı sıra, depreme dayanıklı binaların inşa edilmesinde önemli rol üstlenecek olan geleceğin inşaat mühendisleri ile mimarlarının mesleki gelişimine katkı sağlamak ve deprem mühendisliğinin öneminin vurgulanmasının amaçlandığı yarışmada; takımların inşa ettikleri çok katlı bina maketleri "sarsma masası" üzerinde, üç farklı deprem etkisi altında test edilecek. Kazanan takım, maket binaların yarışma kapsamında gösterdiği deprem performansına göre belirlenecek.

Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nın, 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller arasında yer alan Gaziantep’te düzenlenecek finaline ev sahipliği yapmalarının anlamlı ve önemli olduğunu ifade eden, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; “Bu yarışma, depreme dayanıklı bina tasarımı alanındaki yenilikçi yaklaşımları teşvik edecek, alanındaki bilgi ve beceri kapasitesini artıracak ve gelecekteki yapıların daha güvenli hale getirilerek deprem riskinin azaltılmasına katkı sağlayacaktır. Sarsma tablası ile yarışmaya katılan takımların tasarladıkları maket modeller üzerinde deprem simülasyonları gerçekleştirilecek ve yapıların davranışları yakından takip edilecektir. Yarışmaya katılan tüm ekiplere başarılar diliyorum. İşbirlikleri ve destekleri için Türk Reasürans ve DASK Genel Müdürü Selva Eren ile DASK Yönetim Kurulu Başkanı Emine Feray Sezgin’e teşekkür ediyoruz. Bu vesile ile bir kez daha 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelenen depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diliyorum” diye konuştu.


Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: deprem bina eğitim gaziantep

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor