Depremzede çocuklar için anlamlı etkinlik

.

GÜNDEM 8.09.2023 16:52:00 0
Depremzede çocuklar için anlamlı etkinlik

6 Şubat'ta meydana gelen büyük deprem felaketinde Besni'de ailelerini kaybeden çocuklar için anlamlı bir etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında İlçe Kaymakamı Çağlar Partal'ın eşliğinde Adıyaman Park AVM'yi gezen depremzede çocuklar gönüllerince eğlendi.

Düzenlenen etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Orhan; "Bilindiği üzere Kahramanmaraş Merkezli 6 Şubat depremlerinde 11 ilde 60 binin üzerinde vatandaşımızı kaybettik. Yaşanan can kayıplarının yanında binlerce ev yıkıldı ya da ağır hasarlı kullanılamaz hale geldi. Hasarlı duruma gelen sadece binalarımız olmadı, bu depremde ebeveyn kaybı yaşayan çocuklarımız da hayatlarında onulmaz hasarlar aldılar. Kimi çocuklarımız annesini, kimi babasını kimi ise her iki ebeveynini de kaybederek yaşama tutunma savaşı vermeye başladılar. Bu çocuklarımız depremin ilk anından itibaren devletimizin şefkatli ellerinde Sayın Cumhurbaşkanımızın belirlediği politikalarla şimdiye kadar hiç yalnız bırakılmadığı gibi bundan sonra da bu çocuklarımıza sahip çıkılmaya devam edileceğinin bilinmesini arzu ederiz. 

Bu bağlamda ebeveyn kaybı yaşamış İlçemiz Merkez ve köylerinde yaşamını idame ettiren çocuklardan 6’ sı yakınıyla olmak üzere 24 çocuk Sayın Kaymakamımız Çağlar PARTAL’ ın talimatlarıyla sosyal iyileştirme etkinliğine dâhil edildi.

Depremden sonra ebeveyn kaybı yaşamış oldukları Besni Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü personellerince tespit edilen çocuklara psiko-sosyal destek hizmeti devam ederken bu çocukların yaşam becerilerini geliştirmek ve sosyal hayata uyumlarını kolaylaştırmak için planlanan sosyal iyileştirme etkinliği Adıyaman Park AVM’ de gerçekleştirildi. AVM içerisinde bulunan oyun bölümlerinde zaman geçiren çocuklar AVM içerisinde bulunan cafe-yemek imkânlarından da yararlandırılarak keyifli bir zaman geçirmeleri sağlandı"dedi.


Anahtar Kelimeler: Depremzede çocuklar anlamlı etkinlik

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor