DEPREMZEDELER EMLAK KONUT’UN BESNi’YE GELMESiNi iSTiYOR..!

Hak sahibi vatandaşlar haberimize kulak verdi

GÜNDEM 12.01.2024 10:55:00 0
DEPREMZEDELER EMLAK KONUT’UN BESNi’YE GELMESiNi iSTiYOR..!

Geçtiğimiz hafta gazetemizin gündeme getirdiği Adıyaman’da yerinde dönüşüm çalışmalarına başlayan Emlak Konut’un Besni’ye de gelmesi konusundaki haberimize depremzede hak sahibi vatandaşlar da destek verdi. Vatandaşlar 70 yıllık tecrübesi olan devlet teşekküllü Emlak Konut’un Besni’de de öncü rol oynaması gerektiğini söylediler. 

70 YILLIK TECRÜBESİ BULUNAN EMLAK KONUT BESNİ’Yİ İHYA EDER

6 Şubat günü yaşanan büyük deprem felaketinin ardından şehirlerin yeniden ayağa kalkması için başlatılan yerinde dönüşüm çalışmaları sürüyor. Bu konuda geçtiğimiz hafta gazetemizin gündeme getirdiği “Adıyaman’ın Yerinde Dönüşüm Çalışmalarını Emlak Konut Yapacak, Besni’ye neden gelmiyor?” başlıklı haberimiz depremzede hak sahibi vatandaşlar tarafından destek gördü. 

Emlak Konut gibi devlet teşekküllü bir yapı firmasının 70 yıllık tecrübesiyle bu çalışmaları daha sağlıklı yürüteceğini aktaran vatandaşlar Adıyaman’da çalışmalara başlayan Emlak Konut’un depremde ağır yara alan Besni’ye gelmesi için yetkililere çağrıda bulundu.
Yerel yönetim ve merkezi hükümet işbirliğiyle hareket edilerek çalışmaların hassasiyetle yürütülmesi gerektiğine vurgu yapan vatandaşlar Yenikent’teki yıkımı tamamlanan binalarının önünde bir araya gelerek gazetemize açıklamalarda bulundu.

Depremzedeler adına bir açıklama yapan Cüneyit Göğüş, 2 binli yılların başlarında Adıyaman ve Gaziantep’te ilk TOKİ konutlarının Besni’ye yapıldığını hatırlatarak Emlak Konut çalışmalarında da Besni’nin buna öncülük etmesi gerektiğini anlattı.  Şuan Adıyaman’da çalışmalara başlayan Emlak Konut’un Besni’ye gelmesinde hiçbir hukuki ve teknik engel bulunmadığını dile getiren Göğüş, yerel yönetim ve kaymakamlığın bu konuya öncü olması için çağrıda bulundu.

“SAĞLAM ZEMİNE İNENE KADAR TEMEL KAZIYORLAR”

Cüneyit Göğüs açıklamasında şunları kaydetti; “Bilindiği üzere deprem felaketi dünya çapında yaşanan en büyük depremlerden bir tanesi. Ülkemizin de yaşadığı en büyük deprem felaketi, hem etki alanı hem de yarattığı yıkım itibariyle çok büyük acılar yaşandı ve hala yaşanmaya devam ediyor. Bu acıların yaralarının sarılması noktasında neler yapılabilir, her şeyi merkezi hükümetten beklemek çok akılcı bir yaklaşım değil. Malum olduğu üzere sorunların yerinde çözülmesi yerel yönetimlerin eliyle olduğu takdirde çok daha anlam kazanacak, hizmetlerin yolunu açan bir uygulama olacaktır. Bu anlamda çevremizdeki illerde ciddi manada yerel yönetimler eliyle, merkezi hükümet işbirliğiyle bu sorunların çözüldüğüne şahit oluyoruz. Bunlardan bir tanesi Adıyaman’da Atatürk Bulvarı üzerinde Emlak Konut işbirliğiyle çok kaliteli son derece modern yapıların yapılmaya başlanmış olmasıdır. Şimdiden en az 5-6 metre derinliğinde temellerin kazıldığını ve sağlam zemine inene kadar da bunun devam ettiğini görüyoruz”

“TREN KAÇMIŞ DEĞİL YAKALAYABİLİRİZ”

Bu noktada Besni çok ciddi bir kültürel altyapıya sahip, bilindiği üzere Adıyaman ve Gaziantep’te TOKİ’nin ilk konut yaptığı yerleşim merkezi Besni’dir. İller dururken, illerin güçlü siyasetçileri dururken Besni TOKİ’nin yapılmasında öncü rol oynamıştır ve arzın yaklaşık yedi katı talep gelerek rekor seviyede son derece dayanıklı konutların yapılmasına zemin hazırlamıştır. 

Bu kültürel altyapının bu deprem felaketinde de devam etmesini arzu ediyoruz. O gün AK Parti’nin ilk kurulduğu yıllardı. O dönem de ilçe yönetiminde sorumluluk sahibi olan birisi olarak doğrudan TOKİ Başkanlığıyla yaptığımız temaslar sonucunda ilk TOKİ’lerin Besni’ye yapılmasına vesile olmuştuk. Bu anlamda Emlak Konut’un da ilk yaptığı yer olmasını ümit etmiştik bu konuda çabalarımız olmuştu ama yapılan koordinasyon eksiklikleri, eşgüdümde yaşanan bazı sorunlar nedeniyle Adıyaman bizden daha erken davrandı. Ama tren kaçmış değil, bu treni yakalamamız mümkün tabi ki bunu yerel yönetimde belediye işbirliği olmadan yürütülmesi de mümkün değil. Bilindiği üzere şehir planlarının yapılması ve uygulanması doğrudan belediye eliyle yapılan işlemler bu konuda da Emlak Konut gibi bir devlet kuruluşunun işin içine girmesi çok daha kaliteli konutların vatandaşlarla buluşmasına öncülük edecektir.

“VATANDAŞTAN BU İMKANIN ESİRGENMEMESİNİ ÜMİT EDİYORUZ”

Bu noktada özellikle dikkat çekmek istediğimiz hususlardan bir tanesi yaklaşık 70 yıllık bir tecrübesi olan Emlak Konut gibi bir kuruluşun bu konutların yapılmasına vesile olması, onun eliyle işlemlerin yürütülmesi halinde yaklaşık 8-10  ay gibi kısa bir süre içerisinde özellikle Yenikent bölgesinde binaları yıkılan çoğunluğu dar gelirli vatandaşlarımız devlet katkısı dışında para ödemeden, kendi bütçelerinden ekstra bir rakam çıkmadan mevcut konutlarından çok daha kaliteli, özel güvenlikli, çevre düzenlemesi yapılmış, lüks sitelere kavuşmaları mümkün olabilecektir. Bu konuda belediyenin, kaymakamlığın can siper hane hareket ederek çalışacaklarını ümit ediyorum. Vatandaş, devlet, yerel yönetim işbirliğiyle bunun yapılmasına hem hukuki olarak hem de teknik olarak hiçbir engel bulunmamaktadır. Bu anlamda vatandaştan bu imkanların esirgenmemesini ümit ediyorum. Bu konuda da öncü rol oynayan Besni Ekspres Gazetesini tebrik ediyorum. Toplumdaki ihtiyaçları sağlıklı bir şekilde tespit edip çözümü için basının olması gereken hassasiyetini gösterdikleri için de teşekkür ediyorum”


Anahtar Kelimeler: emlak konut deprem

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor