Deri mont tamircilerinde yoğun mesai

Soğuk hava yurt genelinde etkisini gösterirken, vatandaşlar yenisini alamadığı için ellerindeki yıpranmış deri montları alarak deri mont tamircilerinde yoğunluk oluşturdu.

BÖLGE HABERLERİ 28.11.2023 11:10:00 0
Deri mont tamircilerinde yoğun mesai

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde günümüzde unutulmaya yüz tutmuş mesleklerden biri olan deri mont tamirciliğini 40 yıldır el emeğiyle icra eden Mehmet Çetin, 10 yaşındayken çekiç sesinin kulağına hoş gelmesiyle mesleğine başladığını belirtti.

Kış aylarının etkisini göstermesiyle birlikte şu sıralar işlerinde yoğunluk yaşadığını belirten Çetin, “Şu anda bir tane mont gelmese bir hafta boyunca çalışsam elimdeki işi bitiremem. İşimiz çok yoğun. Bunun sebebi de giyim ürünlerinin fiyatı çok yüksek olmasıdır. Bir mont 10-15 bin liradan başlıyor. Vatandaşlar da ben oraya o kadar para vereceğime 600-700 lira tamire veririm diyor. İmitasyon ürünlerde de bayağı bir yoğunluk var” dedi.

Yağmurlu günlerde deri montun giyilmemesine dikkat çeken Çetin, “Dükkanı saat 09.00’da açıyorum. Gecenin geç saatlerine kadar çalışıyorum ve bazen de sabahladığım oluyor. Bizim en sıkı çalıştığımız aylar; kasım, aralık aylarında yoğunluğumuz artarken, ocak ayında ise yavaş yavaş azalıyor. Mart ayındaysa vatandaşlar deri montlarını sezon sonu bakımlarını yaptırıp kaldırıyor. Yağışlı havalarda deri mont kullanılmamalı. Deri mont çamaşır makinesine atıldığı zaman ise yağmurdan 10 kat daha ıslatmış oluyor. O mont makineye girdiğindeyse yüzde 80 kullanılamaz hale gelir” ifadelerinde bulundu. 
 


Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: tamircilerinde yoğun mesai

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor