DEVA PARTİSİ 2. OLAĞAN KONGRESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

DEVA Partisi 2. Olağan Kongresi yapıldı. Tek liste halinde gidilen kongrede başkanlığa Ömer Yeter seçildi.

SİYASET 31.12.2023 20:10:00 0
DEVA PARTİSİ 2. OLAĞAN KONGRESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezindeki kongreye DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karadutlu, DEVA Partisi İl Başkanı Mehmet Anaç, AK Parti Besni İlçe Başkanı Murat Güner, CHP Besni İlçe Başkanı Asım Öcal, Gelecek Partisi Besni İlçe Başkanı Dursun Avşar, Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen, önceki dönem Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, CHP Besni Belediye Başkan Adayı Vakkas Acar ve partililer katıldı.

Divanın oluşturulmasıyla başlayan kongre saygı duruşu ve istiklal marşı ile devam etti. Kongrede Divan Başkanlığına Mustafa Yılmaz seçilirken yardımcılıkları ve katip üyeliklerine ise Levent Güler, Mehmet Ayaz, Şule Erdoğan ve Kasım Turan seçildi.

Daha sonra kongrenin gündem maddeleri üzerine partinin faaliyet ve mali raporları okunarak ibraları yapıldı. ardından bir konuşma yapan İlçe Başkanı Ömer Yeter; “Değerli Besnili hemşehilerim 6 Şubat depremleri bölgemizde olduğu gibi Besni'de de ağır hasara yol açtı. Depreme kuş bakışı mesafesinde en yakın ilçelerden biriyiz. Belki de coğrafi yapısı gereği bu depremlerden çok az hasarla kurtulduk. İlçemiz coğrafi yapısından dolayısıyla birçok avantaj yaratıyor. Depreme dayanıklı ve verimli araziyi işgal etmemesiyle eşi benzeri olmayan bir yerleşim yerine sahibiz. Besni aynı zamanda bir ticaret yolunun üstündedir. Bütün bunlar göz önünde bulundurarak katma değeri yüksek bir sanayi bölgesi, verimli tarım arazisi hayvancılık ve süt Ürünleri üretimine elverişli doğası Alt yapısı ve üst yapısıyla tamamlanmış ve eğitimde öncü bir ilçe olmaması için tek bir sebep bile yoktur. Yeter ki ilçemiz düzgün bir şekilde yönetilsin.

Burada yönetim derken neyi kast ediyoruz. Burası önemli düzgün yönetim alanında kendini geliştirmiş uzman kadrolar birikimli ve liyakatli insanlar demek inanın ki düzgün ve işin ehli insanları gerekli kurumlara yerleştirelim, Besni kısa zamanda hiç hayal etmediğiniz bir noktaya ulaşır. Besni’de bu insan kaynağı fazlasıyla mevcut. Bütün ülkede olduğu gibi DEVA kadroları Besni’de de ilçemizi ayağa kaldıracak. Bilgili ve donanımlı kadroları iş başına getirecek anlayışa ve vizyona sahiptir. Elbette bizim parsel parsel dağıtacak rant alanımız yok. Bizim fakir fukaranın hakkına girip, bütün günahlarımızı yükleye bildiğimiz bir imanımız da yok. Bizim hakka dayanan bir inancımız, bitmek tükenmek bilmeyen gayretimiz, akıl ve alın terine dayanan bir irademiz var. Bu bizim için hiç bir zaman bitmeyecek bir hazinedir. Sözlerime son verirken tekrar hepinize hoş geldiniz diyor saygılarımı sunuyorum” dedi.

Başkan Yeter’in ardından DEVA Partisi İl Başkanı Mehmet Anaç ve Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karadutlu birer konuşma yaparak kongrenin hayırlı olması temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek liste halinde gidilen seçimde başkanlığa Ömer Yeter seçilirken yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu; Mustafa Kara, Mehmet Demir, Ahmet Sarıboğa, Cumali Duman, Fatih Yıldız, Kadir Gün, Mehmet Sabancı, Mehmet Kaçmaz, Osman Turan, Seydi Önder, Zeynal Abidin Şahin, Mustafa Demirkıran, Yusuf Çelik ve Zeki Deveci 


Haber Kaynak : Mehmet Gültekin-Muhabir
Anahtar Kelimeler: deva parti̇ kongre

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor