Diyarbakır’da "Kitap Fuarı" kapılarını açtı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Eylül Fuarcılık tarafından Mezopotamya Fuar ve Kongre Merkezi’nde 24 Aralık’a kadar sürecek "Kitap Fuarı’nın açılışı düzenlenen programla gerçekleşti.

BÖLGE HABERLERİ 16.12.2023 21:39:00 0
Diyarbakır’da

Fuarın açılış konuşmasını yapan DTSO Başkanı Kaya, Diyarbakır’da Sivil Toplum Kuruluşları çalışmalarıyla kentin gelişmesine katkı koymaya çalıştıklarını ifade ederek, fuar organizasyonları bu çalışmalardan en önemlilerden bir tanesi olduğunu söyledi. 4 yıl sonra Diyarbakır Kitap Fuarını halka buluşturduklarına değinen Kaya, “Kitap fuarları artık hem yayın evlerinin hem fuarcılık şirketlerinin ekonomik koşulları zorlayarak yapmak zorunda kaldıkları fuara dönüştü. Eylül Fuarcılıkla ile ilk fuarımızı düzenliyoruz. En son 2019 da düzenlediğimiz Kitap Fuarı’na 175 bin ziyaretçi geldi. Doğrusu bu fuardan beklentimiz oldukça yüksek ve bu fuar için hedefimiz 700 bin ziyaretçidir” dedi. 
Fuarın onur konuğu olmayı kabul eden Murathan Mungan’a teşekkür ettiğini ifade eden Kaya, “Bugünkü fuarımıza 120 yayınevi, 350 yazar söyleşi, panel, imza günü etkinlikleri ile katılacak. Diyarbakır’da Kitap Fuarı kültür şöleni gibi algılanır. Diyarbakır’da her türden yayına ilgi gösteren okuyucu kitlesi var. Fuar’ın düzenlenmesinde katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Daha sonra Kitap Fuarı’nın onur konuğu Murathan Mungan ile 22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın selamlama konuşmasının ardından fuarın açılışı gerçekleştirildi. 
9 gün sürecek fuarın açılışına DTB Başkanı Engin Yeşil, Kitap Fuarı’nın onur konuğu Murathan Mungan, 22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, Diyarbakır Vali Yardımcısı Ömer Coşkun, sivil toplum örgütü temsilcileri, çok sayıda yazar ve davetli katıldı. 
 


Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: Diyarbakır Kitap Fuarı

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor