Diyarbakır’da sağanak yağışa karşı tedbir toplantısı

.

BÖLGE HABERLERİ 18.11.2023 21:58:00 0
Diyarbakır’da sağanak yağışa karşı tedbir toplantısı

Diyarbakır Valiliği Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde kentte etkili olması beklenen kuvvetli yağışlarla birlikte oluşabilecek olumsuzluklar için alınacak tedbirler gözden geçirildi.

Toplantıya katılan kurum müdürleri, yağışlara karşı kurumlarının yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yaptı. Bilgilendirmelerde; taşkın olabilecek yerlerde DSİ ve belediye araçlarının hazır bekletildiği, DİSKİ tarafından rögar temizliklerinin yapıldığı, ilçelerde de ani baskınlara karşı ekiplerin hazır bekletildiği, su altı arama görevlileri de dahil olmak üzere AFAD ve Jandarma görevlilerinin merkez ve ilçelerinde teyakkuzda oldukları, konteyner kentte kalan vatandaşlar için de gerekli tedbirlerin alındığı belirtildi.

Vali Ali İhsan Su, beklenen kuvvetli sağanak yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, soba yakan vatandaşlarımızın rüzgar kaynaklı zehirlenmelere ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini ifade etti.

Toplantıya Vali Yardımcıları Abdullah Çiftçi ve Fatih Ayaz, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Bekir Büyükharmancı, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk yıldırım, İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu, DSİ 10. Bölge Müdür Vekili Mahir Arslan, Karayolları Arazi Bakım Mühendisi Mahmut Yavuz, Meteoroloji Bölge Müdür Vekili Dursun Bozkurt, İl Afet ve Acil Durum Müdürü İlami Çakmak, DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi ve 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Hakan Karakaş katıldı. 
 


Haber Kaynak : İHA

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor