Dört ilin katıldığı UMKE tatbikatı gerçeğini aratmadı

Mardin’in Midyat ilçesinde Devlet Hastanesi’nde Siirt, Batman ve Şırnak’tan UMKE ekiplerinin katılımı ile yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı.

BÖLGE HABERLERİ 10.11.2023 10:17:00 0
Dört ilin katıldığı UMKE tatbikatı gerçeğini aratmadı

Midyat Devlet Hastanesi’nde düzenlenen tatbikatta, senaryo gereği kampta doğal afetten etkilenenler hastaneye getirildi. Acil servis önüne ambulanslarla getirilen hastalar ’yeşil alan’, ’sarı alan’ ve ’kırmızı alan’ olmak üzere üç ayrı kategoriye ayrılarak, hızlı şekilde tedavi süreçleri başlatıldı. 

Tatbikata katılan Acil Tıp Uzmanı Murat Ali Şen, İl Sağlık Müdürlüğü ve UMKE’nin de dahil olduğu 30. bölge Batman, Şırnak ve Siirt illerinin katıldığı UMKE tatbikatı gerçekleştirdiklerini söyledi. Hastane bünyesinde gerçekleşen tatbikatta 60 personelin görev aldığını belirten Şen, "Hem sağlık çalışanı, hem yardımcı sağlık personeli, doktorlar ve hemşireler hepsi bu afet planında görev aldı. Yaklaşık 8 hastalığın yer aldığı bir hasta grubu oluşturduk. Bunların temizlenme, dezenfeksiyon, triaj değerlendirme, genel durum değerlendirmelerinin böyle bir afet durumunda neler yaşayabileceğini planladık. Bununla ilgili bir tatbikat yaptık. Doğal afetler bizim hayatımızın bir gerçeği, her an her şeye hazırlıklı olmalıyız. Bunu da bunun için yapıyoruz’’ dedi. 

Acil birim sorumlu hemşiresi Sevgi Akgün ise, "Sıkıntısız bir şekilde tatbikatı gerçekleştirdik. Bazı hastalarımız sevk, bazıları yoğun bakım, bazıları da taburcu edilerek tatbikatımızı sonlandırdık. Bu tatbikattan çıkardığımız sonuç, ileri dönemlerde oluşabilecek doğal afetlere karşı hastane olarak her zaman hazırız’’ diye konuştu. 
 


Haber Kaynak : İHA

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor