DTSO, İzmir’de açtığı stantla turizm potansiyelini artırmayı hedefliyor

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ve Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) kentin tarihsel ve kültürel değerlerini İzmir Turizm Fuarı’nda dünyaya tanıtarak turizm kentin turizm potansiyelini artırmayı hedefliyor.

BÖLGE HABERLERİ 7.12.2023 16:48:00 0
DTSO, İzmir’de açtığı stantla turizm potansiyelini artırmayı hedefliyor

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ve Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB), bu yıl 17’ncisi düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi’nde yerini aldı. Odalar, 7 - 10 Aralık tarihlerinde Fuar İzmir’de düzenlenen 17’nci Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi’nde stant açtı.

Fuarda habercilere açıklamada bulunan DTSO Başkanı Mehmet Kaya, fuara Diyarbakır’daki oda, borsa ve Sivil Toplum Kuruluşları olarak katılım sağladıklarını söyledi. 
Diyarbakır’da turizmin çok önemli bir gelir kaynağı olduğunu belirten Kaya, Diyarbakır’ın 12 bin 500 yıllık tarihinden bahsedildiğini, 33 medeniyete ev sahipliği yapmış bir kent olduğuna değindi.

“Turist sayısına baktığımızda istenilen seviyede olmadığımızı görebiliyoruz” diyen Kaya, şöyle konuştu:

“2015 yılında 600 bin civarında yerli turist, 140 bin civarında yabancı turist çeken kentimiz maalesef 2022 yılında ancak 1 milyon yerli turiste, 40 bin civarında da yabancı turiste ev sahipliği yaptı. Biz, bugüne kadar gerek iç, gerekse dış turist sayısı açısından 5 milyon civarında olmamız gerekirdi. Maalesef bu Mezopotamya bölgesi için yetersiz rakamlardır. Bu rakamalar bize daha çok yol almamız gerektiğini ifade ediyor” dedi.

Bu fuarda tam da bu anlamda katkı koyduklarını ifade eden Kaya, “Özelikle buraya katılan turizm firmalarının fuarımıza katılması anlamında gerekse de bundan sonra yapılacak bu tür fuarlara Diyarbakır’daki seçilmiş STK’lar olarak katılıp kentimizi tanıtacağız. Dış turizmde de özelikle hedeflediğimiz rakamları biran önce yakalamamız gerekir. En çok gelir yurt dışından gelen turistler ile sağlanıyor. Bizde bu stantta fuara tanıtım anlamında kentimizin gastronomisini, tarihini, kültürü, müziğini tanıtım anlamında böyle bir çalışma yaptık” diye konuştu.

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil ise borsa olarak turizm fuarında olduklarını, Diyarbakır ürünlerini tanıtacaklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür ettiğini dile getirdi. 
 


Haber Kaynak : İHA

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor