Ebeveynlerin yüzünü güldürecek proje desteklenecek

Adıyaman Üniversitesi’nde Hazırlanan Proje Ebeveynlerin Yüzünü Güldürecek

GÜNDEM 2.04.2024 15:32:00 0
Ebeveynlerin yüzünü güldürecek proje desteklenecek

Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümünden Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Sancar Beşen’in yürütücülüğünü yaptığı “Hamamelis Virginiana Ekstraktı ile Modifiye Edilmiş Çinko Oksit Nanoyapılar Üzerine Gümüş İmmobilize Edilmiş Nanokompozitlerin Biyosentezi ve Tekstil Yüzeylerine Aktarılması Vasıtasıyla Bebek Bezi Üretiminde Kullanılabilecek Diaper Dermatit Önleyici/Tedaviyi Destekleyici Tekstil Yüzeyleri Eldesi” başlıklı proje, “TÜBİTAK 1001 – Deprem Bölgesi Üniversiteleri Özel Çağrısı-BİNBİRÇABA” kapsamında 24 ay süreyle 1.150.365 TL bütçe ile desteklenmeye değer görüldü.

Tekstil, kimya ve eczacılık alanlarında multidisipliner olarak hazırlanan proje kapsamında; bebeklerde sık görülen “Diaper Dermatit” (Bebeklerde Bez Bağlanan Bölgede Oluşan Döküntüler) probleminin hiçbir ekstra krem kullanımına gerek kalmadan kullanılacak bebek bezi ile önlenmesi ve ilerleyen süreçte tedavi edilmesi hedefleniyor.

Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Sancar Beşen, projeden elde edilecek verilerin olumlu olması halinde söz konusu bebek bezlerinin ticarileşme potansiyelinin yüksek olduğunu ve bebek bezi üreten firmalarla yapılacak görüşmeler sonrası üretim ve satış safhalarına geçilebileceğini belirtti.

Projede, Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Pınar Parlakyiğit, Teknik Bilimler MYO Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümünden Doç. Dr. Gökhan Elmacı, Eczacılık Fakültesinden Doç. Dr. Ali Serol Ertürk ve Dr. Öğretim Üyesi Erkan Yılmaz’ın araştırmacı olarak yer aldığı. 1 yüksek lisans (tekstil mühendisi) bursiyerinin görev alacağı bildirildi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor