EMNiYET VE JANDARMA LOJMANLARININ YER TAHSiSLERi TAMAMLANDI

.

GÜNDEM 24.11.2023 14:41:00 0
EMNiYET VE JANDARMA LOJMANLARININ YER TAHSiSLERi TAMAMLANDI

Hayırsever hemşerimiz Erdemoğlu Ailesi tarafından Besni’ye kazandırılacak olan Emniyet ve Jandarma Lojmanlarının yer tahsisleri tamamlandı. Konuyla ilgili konuşan Besni Kaymakamı Çağlar Partal, güvenlik güçlerinin ihtiyacı olan lojmanlar ile çevresindeki okul ve cami alanlarının yer tahsislerinin tamamlandığını, huzurevi içinse çalışmaların hızla devam ettiğini dile getirdi.

YER TAHSİSİ SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTU

25. Besni Eğitim Bayramında da yer tahsisi işlemlerinin hızlandırılması için çağrıda bulunan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, tahsislerin tamamlanmasıyla birlikte daha önce sözünü verdikleri huzurevi ile emniyet ve jandarma lojmanlarını Besni’ye kazandıracaklarını söylemişti. İki önemli projenin lojman ayağı için önemli bir gelişme yaşandı. Besni Kaymakamı Çağlar Partal hayırsever hemşerimiz Erdemoğlu Ailesi tarafından Besni’ye yaptırılacak olan lojman projelerinin yer tahsislerinin tamamlandığını bildirdi. Lojmanların yer tahsislerinin tamamlanmasıyla Erdemoğlu Ailesinin programına göre en kısa sürede inşaat işlerinin başlayabileceğini aktaran Partal; “Hayırsever Erdemoğlu Ailesi tarafından ilçemize kazandırılacak olan önemli eserlerin yer tahsislerini bir an önce tamamlamak için gayret gösteriyoruz. Bu kapsamda şuan polis-jandarma lojmanları ile okul ve cami alanlarının tahsisleri yapıldı. Huzurevinin yer tahsisi ise son aşamada, süreci takip ediyoruz” dedi. 

LOJMANLARIN YANINDA OKUL VE CAMİNİN DE YER TAHSİSİ YAPILDI

Daha önce hayırsever hemşerimiz Ali Erdemoğlu’nun Yeni Besni Mahallesindeki eski merinos mağazası binasını Kaymakamlığa devretmesi karşılığında kendilerine verilen Eskiköy mevkiindeki arazi yine Besnililere hizmet olarak dönüyor. Bu kapsamda hayırsever hemşerimiz Erdemoğlu Ailesi, kendilerine tahsis edilen araziye lojman, huzurevi, okul ve cami yaparak Besni’nin üzerinden bir yükü daha kaldırmış olacak. 

Konuyla ilişkin gazetemize konuşan İlçe Kaymakamı Çağlar Partal şöyle devam etti; “Merinos Showroom’un devri karşılığında Erdemoğlu Holding ile Eskiköy mevkiinde arazi takasımızı daha önce gerçekleştirmiştik. Burada 16,5 dönümlük arsayı Erdemoğlu Holdinge lojman yapılmak üzere verdik. Bunun karşılığında da hayırsever ailemiz buraya 141’e 142 parselde 5115 metrekare alana polislerimiz için lojman yapacak. Yine 141’e 143 parsele de jandarma personelleri için lojman yapacak. Bu iki parsel toplam 5 bin 115 metrekare, imarda bu şekilde tasarlandı. Bu ikisinin tahsisleri yapıldı. Şuan emniyet ve jandarmanın lojmanları için yer tahsisleri gerçekleşti. Erdemoğlu Holdingin programına göre de buradaki inşaatlar başlayabilir”

HUZUREVİNİN YER TAHSİSİ SON AŞAMADA

Polis-jandarma lojmanları ile okul ve cami alanlarının tahsislerinin yapıldığını huzurevinin ise bakanlıkta son aşamada olduğunu aktaran Partal; “Yine burada Erdemoğlu’nun 200 kişilik huzurevi projesi var. Onun da yine biz tahsisine ilişkin projelerini tamamladık ve bakanlığımıza gönderdik. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Milli Emlak Genel Müdürlüğünden bu tahsisin gelmesini bekliyoruz. Burada 141’e 39 ve 141’e 40’ın huzurevi yapılmak üzere biz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına tahsisini istedik. Şuanda onla ilgili de çalışmalar devam ediyor, biz de süreci takip ediyoruz.  Yine bu arsa içerisinde 141’e 144 parsel var eğitim alanı için, 141’e 146 da dini tesis alanı olarak ayrılmış alanlar var. Bunların da tahsisleri yapıldı. Burada sadece huzurevi yapmak için beklediğimiz parseller kaldı. Onların da tahsisleri yapıldığında huzurevine de başlanacak” dedi. 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor