Erdemoğlu’ndan Besni’ye ‘ders’ niteliğinde sözler

.

GÜNDEM 9.10.2023 15:55:00 0
Erdemoğlu’ndan Besni’ye ‘ders’ niteliğinde sözler

25. Besni Eğitim Bayramının açılışında konuşan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Besni halkı için ders niteliğinde sözler sarf etti. Besni’yi kalkındırmak için herkesin el ele vermesinin gerektiğini dile getiren Erdemoğlu; “Gördüğümüz eksiklikleri de söylemekten geri kalmayacağım. Besni’de en önemli eksikliğimiz birlik ve beraberlik olmayışıdır. Herkes kendi tarafına çekmektedir. Herkes kendi tarlasına su taşımaya çalışmaktadır. Bu Besni’nin gelişmesinin önündeki en büyük engeldir. Herkes herkesi kendisine benzetmeye çalışmaktadır, bu çok yanlıştır. Üst kimliğimiz Besni olmalıdır” dedi.

ERDEMOĞLU’NDAN AÇILIŞA DAMGA VURAN KONUŞMA

25. Besni Eğitim Bayramı etkinliklerinin açılış konuşmaları sırasında konuşan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, eğitimden, tarıma, sanayiden, turizme kadar şehrin kalkınması için birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. Öte yandan hali hazırda devam eden deprem konutları, lojmanlar, yüksekokul, huzur evi ve öğretmenevi ile ilgili de bilgiler veren Erdemoğlu verdiği bilgilerin ardından Besni’de eksik gördüğü konular hakkında da ders niteliğinde sözler sarf etti.

Her insanın birbirinden farklı olduğunu ve insanları tek tipe indirmenin büyük yanlış olduğunu ifade eden Erdemoğlu, herkesi olduğu gibi kabul edip şehrin kalkınması için ele ele vermesi gerektiğini anlattı. Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerinden de örnek vererek çalışmayan, üretmeyen toplumların istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkum olduğunu söyleyen İbrahim Erdemoğlu, ancak çok çalışarak başarıya ulaşılabileceğinin altını çizdi. Besni’deki vatandaşların üst kimliklerinin her zaman Besni olduğunu unutmayarak hareket etmesini isteyen Erdemoğlu; “Besni tabiriyle; verin yiyim, örtün yatım, saklayın ki beni kurt yimesinmantığından çıkıp üretmemiz lazım” dedi.

KİMSE BİZİ BESNİ SEVDAMIZDAN VAZGEÇİREMEZ!

Hayırsever hemşerimiz İbrahim Erdemoğlu konuşmasında ; “Öncelikle yüzyılın depremi diye adlandırdığımız depremde vefat eden Besni’deki 550 vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Eğitim, sadece okulda değildir. Eğitim, hayatın her noktasındadır. Yaşadığımız müddetçe son nefesimize kadar öğrenmekten geri durmamamız gerekir. Bunun için bundan sonrasında eğitim vakfımızla birlikte Besni’mizin sadece okullarıyla ilgili değil tarımıyla, sanayisiyle, hayvancılığıyla, turizmiyle, esnafının kalkınmasıyla ilgili ne gerekiyorsa birlikte hareket edip çalıştaylar kurup sadece bayram olan üç günde değil bir yıl boyunca bunun çalışmasını yapacağız. Bildiğiniz üzere biz Besni ilçemizden babamızın Besni sevdalısı olmasından münasebet vazgeçmedik, hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz, kimse de bizi Besni sevdamızdan vazgeçiremez” ifadelerini kullandı. 

DEPREM KONUTLARI ONAY BEKLİYOR

Erdemoğlu Ailesi tarafından yapılacak olan deprem konutlarının akıbeti hakkında açıklamada bulunan Erdemoğlu; “İnsanlarımızın en çok merak ettiği depremde yapmayı taahhüt ettiğimiz bin konutun şuanda üç aydan beri TOKİ tarafından onaylanmış olup bu evrakın valiliğimiz ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızda değerlendirildiğini bilmenizi isterim. Bize bu onayın geldiği noktasında biz bin konutun inşasına hızlı bir şekilde başlayacağız tüm Besnililerin özellikle bunu bilmesini istiyorum. 

İkincisi biz Besni’nin tüm sorunlarıyla gücümüz yettiği noktasında ilgilenmek mükellefindeyiz. Kendimize bunu görev atfettik. Burada en büyük hizmetleri de yapan değerli sayın ağabeyimdir. Besni ilçemizin ne sorunu varsa biz hepsinin gücümüz yettiği oranında üstesinden gelmeye çalışıyoruz” dedi.

EMNİYET, JANDARMA VE ÜNİVERSİTE ÖĞRETMENLERİNE  TOPLAMDA 84 DAİRELİK LOJMAN YAPILACAK

Yine devam eden projeler hakkında bilgiler veren Erdemoğlu; “Şimdi bilmenizi istiyorum, Besni’deki jandarma personellerimize 28 konutluk bir lojman yapacağız. Bunun sözleşmesinin hazırlanmasını bekliyoruz. Buna ek olarak polis teşkilatımızla ilgili 28 dairelik onlara da lojman yapacağız. Buna ek olarak üniversitemizde yapmayı planladığımız iki yıllık yüksekokul inşaatımız deprem nedeniyle biraz yavaşladı ama önümüzdeki sene içerisinde kesinlikle öğretime geçecek ve orada da öğretmenlerimize 28 dairelik bir lojman daha yapacağız. Bunun yanında yine Besni’de 100 öğretmenimizin rahatlıkla kalabileceği öğretmenevi yapacağız. Bunun arazisinin son rötuşları bitmek üzere bunun için kaymakam ve belediye başkanımızdan süreci hızlandırmasını istiyoruz.  Hızlandırmalılar ki biz burada hızlı bir şekilde öğretmenevini bitirerek öğretmenlerimizin Besni’ye gelmesini cezbedecek bir ortam yaratıp Besni’nin kalkınmasına, deprem felaketini üstünden silmesine yardımcı olmak istiyoruz. 

Birde daha önceki konuşmamızda söz verdiğimiz gibi Besni’ye huzur evi yapacağız. Tüm yaşlılarımızın barınacağı, tim bakıma muhtaç olan hemşerilerimizin bakımının yapılacağı bir huzur evi yapacağız. Bunun içinde şuan kaymakamımızın öncülüğünde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında yazışmalar devam ediyor, bize onay geldiği noktada oraya da hızlı bir şekilde başlayarak huzur evini Besni’mize kazandıracağız” şeklinde konuştu.

“ÜST KİMLİĞİMİZ BESNİ OLMALIDIR”

İbrahim Erdemoğlu ders niteliğindeki sözlerine şöyle devam etti; “Gördüğümüz eksiklikleri de söylemekten geri kalmayacağım. Besni’de en önemli eksikliğimiz birlik ve beraberlik olmayışıdır. Herkes kendi tarafına çekmektedir. Herkes kendi tarlasına su taşımaya çalışmaktadır. Bu Besni’nin gelişmesinin önündeki en büyük engeldir. Herkes herkesi kendisine benzetmeye çalışmaktadır, bu çok yanlıştır. Üst kimliğimiz Besni olmalıdır. Hep birlikte Besni’ye nasıl faydalı olabiliriz diye düşünmeliyiz. Çok basit bir şey söyleyeceğim, yeryüzünde 8,5 milyar insan yaşıyorsa bu insanların göz yapısı, ses tonu, ten kokusu, kan gurubu farklıdır. Biri bir diğerine asla benzemez. Geçmişteki yaşayan insanlarda hep farklıydı. Gelecekte yaşayacak olanlarda farklı olacak. İnsanları tek tipe indirmek maalesef yanlıştır. Onun için insanlarımızı olduğu gibi kabul etmek mecburiyetindeyiz, saygı ve sevgi içerisinde hep birlikte el ele vererek şehrimizi kalkındırmak zorundayız. Bunun için biz üzerimize düşeni her zaman yaptık bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Tek istediğimiz Besni’deki kaymakamlık, belediye, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler hepsinin birlikte tek yürek, tek vücut olmasını istiyoruz. Besni menfaatleri noktasında siyasi farkındalıklarımız özelimizdir, inanç farklılıklarımız özelimiz ve kutsalımızdır onun için tek ricam Besni’de birlik ve beraberliğin perçinlenmesini bekliyoruz” 

“GELİŞMİŞ BESNİ İSTİYORSAK DAHA FAZLA ÇALIŞMALIYIZ”

Hayırsever hemşerimiz İbrahim Erdemoğlu sözlerini şöyle tamamladı; “Besni insanımızdan bir ricamız daha var. Yüce Atatürk; ‘Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden, refah içinde yaşamayı düşünen toplumlar önce haysiyetlerini sonra istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdur’ demiştir. Besni’nin kalkınması için hep birlikte çalışılması lazım ki Besni kalkınsın, huzura ersin, refah düzeyi yükselsin ve Besni bölgemizde örnek ilçe olsun. Armut piş ağzıma düş mantığı yoktur. Dünyada çalışmayan, üretmeyen hiçbir ülke gelişememiştir. Bizde gelişmiş Besni istiyorsak Besnililer olarak daha fazla çalışıp daha fazla üretip, teknolojiyi kullanarak dünya standartlarına getirmek zorundayız. 

Biz Besnililer olarak bir de birbirimizi çok eleştiririz, çok dedikodu yaparız, her şeyde bir şey ararız bu bizim genlerimizde var ama bu yapıyı bırakıp biraz olsun Besni’ye ne faydam olur diye herkesin kendisine sormasını istiyorum. Besni’nin bir tabiriyle konuşmamı bitireceğim; ‘verin yiyim, örtün yatım, saklayın ki beni kurt yimesinmantığından çıkıp üretmemiz lazım.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor