ERKEN TANI HAYAT KURTARIR GEÇ KALMA, TARAMANI YAPTIR

.

SAĞLIK 24.11.2023 13:53:00 0
ERKEN TANI HAYAT KURTARIR GEÇ KALMA, TARAMANI YAPTIR

Besni İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bengü Nehir Buğdayçı Yalçın, erken teşhis ile tedavi edilebilen meme kanseri hakkında açıklamada bulundu. Dr. Yalçın, sağlık müdürlüğünde ücretsiz mamografi çekiminin yapıldığını dile getirerek çekim yaptırmak isteyen tüm vatandaşları İlçe Sağlık Müdürlüğüne davet etti.

Erken teşhis ile tedavi edilebilen bir kanser türü olan meme kanserinin mamografi yöntemiyle teşhis edilebildiğini aktaran Besni İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bengü Nehir Buğdaycı Yalçın  ‘Erken Teşhis Hayat Kurtarır’ sloganı ile ilçedeki tüm 40-69 yaş aralığındaki kadınlara mamografi çekiminin önemini vurguladı. 

Yalçın konuyla ilgili açıklamasında; “40-69 yaş arası tüm kadınlarımız iki yılda bir mamografi çektirmeliler bunun yanı sıra 20-40 yaş arasındaki kadınlar her ay evde kendi kendine meme muayenesi yapmalıdır. Kadınlarımız bu muayeneler nasıl yapılır hangi dönemlerde yapılır, nereye başvurulması gerekir gibi konularda aile hekimlerden ayrıntılı bilgi alabilirler. Sağlık Bakanlığının ücretsiz yürütmekte olduğu kanser tarama programlarından meme kanseri taramaları İlçemiz Sağlık Müdürlüğü bünyesinde yapılmaktadır. Ulaşımı zor olan köy ve beldelerimizdeki kadınlarımızın İlçe Sağlık Müdürlüğüne ulaşımı KETEM araçları tarafından sağlanmaktadır. 40-69 yaş aralığındaki tüm kadınları ücretsiz mamografi çekimi için müdürlüğümüze bekleriz” dedi.


Anahtar Kelimeler: ERKEN HAYAT KURTARIR KALMA TARAMANI YAPTIR

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor