Evlilik kredisine Adıyaman’da yoğun talep

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın evlenecek gençlere yönelik faizsiz kredi desteğini açıklamasının ardından Adıyaman’da yoğun talep oluştu.

GÜNDEM 22.02.2024 15:24:00 0
Evlilik kredisine Adıyaman’da yoğun talep

Düğün masraflarının artmasıyla beraber evlenecek gençlere destek olmak amacıyla düzenlenen çalışmalar sonucu “Evlenecek Gençlere Destek Projesi” hayata geçirildi. Proje kapsamında 2 yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli faizsiz 150 bin TL kredi desteği veriliyor. İlk etapta depremden etkilenen 11 il için hayata geçirilen projenin şartları; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, başvuru tarihi itibariyle 18-29 yaş arasında olmak (30 yaşından gün almamış olmak), depremden etkilenen 11 il dışında taşınmaz sahibi veya hissedarı olmamak, çiftlerin son 6 aylık gelir toplamı ortalaması ve son aya ait gelirlerin toplamı 2 asgari ücretten fazla olmayacak, resmi nikah tarihine ez 2 ay ve en fazla 6 ay kalmış olmalı, bakanlığın evlilik öncesi ve sonrasında sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmek.

Gerekli şartları taşıyan çiftler proje kapsamında faizsiz kredi desteği için başvurularını e-Devlet veya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın internet sitesi üzerinden yapabilmekte. 15 Şubat’ta başlayan “Evlenecek Gençlere Destek Projesi” Adıyaman’da yoğun talep gördü. Bir hafta önce başlayan başvurulara büyük ilgi gösteren Adıyamanlı yaklaşık 100 çift bulunuyor. Başvuru şartlarının kontrolünün sağlanmasından sonra herhangi bir olumsuzluk görülmeyen çiftler ödemelerini alabilecek. Başvuru yapan çift sayısının ilerleyen günlerde çok daha artacağı öngörülüyor.

Kısa sürede yoğun talep gören proje hakkında konuşan Belediye Başkanımız Dr. Süleyman Kılınç, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 14-28 Mayıs seçim döneminde taahhüt ettiği Aile ve Gençlik Fonu kapsamında artan düğün masraflarına yönelik gençlere destek olmak için hayata geçirilen Evlenecek Gençlere Destek Projesi 15 Şubat’ta başvuru almaya başladı ve bir haftalık başvuru sürecinde yaklaşık 100 genç çiftimiz başvurularını gerçekleştirdi. Bu sayının ilerleyen günlerde kat kat fazlası olacağı öngörülüyor. Gerekli şartları sağlayan çiftlerimiz için güzel bir destek projesi olduğunu söylemekten mutluluk duyarım. Evlenecek çiftlerimize şimdiden mutluluklar diliyorum.” sözlerini dile getirdi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor