FEN LiSESi YURDU’NUN AKIBETi NE OLACAK?

.

GÜNDEM 8.12.2023 10:08:00 0
FEN LiSESi YURDU’NUN AKIBETi NE OLACAK?

Hayırsever hemşerimiz Erdemoğlu Ailesi tarafından Besni’ye kazandırılan Fen Lisesinin arka bahçesinde öğrenci yurdu yapılmak üzere kazılan alana 2 yıldır tek çivi dahi çakılmadı. Ödeneği ayrılan, ihalesi dahi yapılan yurt binasında çalışmaların bugüne kadar başlamaması tepkilere neden olmaya başladı.

“YILLARDIR TEK ÇİVİ DAHİ ÇAKILMADI”

2021 yılında açılışı yapılan Ali Erdemoğlu Fen Lisesinin bahçesinde bulunan alana devlet eliyle yapılması planlanan öğrenci yurdu yılan hikâyesine döndü. Açılışın üzerinden 2 yılı aşkın süre geçerken çalışmaların bugüne kadar neden başlamadığı merak konusu oldu. Bu süre zarfından hayırsever hemşerilerimiz Erdemoğlu Ailesi fen lisesinin yanı sıra daha birçok hizmeti Besni’ye kazandırırken yurt probleminin bugüne kadar çözülememesi tepki toplamaya başladı.  Okulun arka bahçesinde yurdun yeri kazılmış temeli için bir çalışma başlamıştı. Ancak aradan geçen zaman içerisinde alana tek çivi dahi çakılmadı.

“ÖDENEĞİ AYRILMIŞ, İHALESİ YAPILMIŞTI”

Nitekim 2018 yılında Fen Lisesinin temeli atılırken dönemin kaymakamı Ahmet Gencer, okul bahçesine öğrenci yurdunun yapılması için yakın zamanda ihaleye çıkılacağını söylerken, 2021 yılında okulun açılışı sırasında konuşan Kaymakam Nazlı Demir ise, yurdun ödeneğinin ayrıldığını ve ihalesinin yapıldığını beyan etmişti. 

Peki, ödeneği ayrılan, ihalesi dahi yapılan yurt binasının temeli kazılmasına rağmen bugüne kadar neden adım atılmadı? Hayırsever Erdemoğlu Ailesi bölgeye hitap edecek modernlikte bir eğitim yuvasını Besni’ye kazandırmışken yurdun yapılmasına engel olan şey neydi?

“YURDUN YAPILMAMASI TEPKİ TOPLUYOR”

Bu konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan CHP Besni İlçe Başkanı Asım Öcal; “Zamanın kaymakamı Ahmet Gencer, söz konusu Fen Lisesi alanına 100 kişilik kız öğrenci yurdunun ihalesine yakın zamanda çıkılacağını söylemişti. Arkasından daha sonraki Kaymakamımız Nazlı Demir hanımefendi, Fen Lisesinin açılış töreninde 200 kişilik yurdun ödeneğinin Milli Eğitim Bakanlığınca ayrıldığını ve ihalesinin yapıldığını açıklamıştı. Sayın Kaymakamımız Ahmet Gencer’in bu sözünün üzerinden 5 yıl, Nazlı Demir hanımefendinin açıklamasının üzerinden ise 2 yıl geçti. Bugüne kadar neden tek bir çivi çakılmadı. 

“NEDEN HER ŞEY ERDEMOĞLU’NDAN BEKLENİYOR?”

Devlet neden her şeyi Erdemoğlu Ailesinden bekliyor. Hayırsever işadamımız zaten babalarının vasiyetini de göz önüne alarak Besni ile ilgili her türlü sorunda gerekli yardımı yapmaktadır. Nitekim Fen Lisesi de bölgeye hitap edecek modernlikte Erdemoğlu Ailesi tarafından Besni’ye kazandırılmıştı. Besni’ye mevcut iktidar tarafından üvey evlat gözüyle bakılmaktadır. Devlet imkanları diğer yerlerde kullanıldığı halde Besni’de neden yeterli derecede kullanılmamaktadır. İhaleye çıkıp, temeli atılan yurt alanı, tamamlanmaması sebebiyle büyük bir tehlike oluşturmaktadır. Ya buranın tamamlanması ya da tehlikeyi bertaraf etmek için eğer yapılmayacaksa kazılan temelin kapatılması gerekmektedir. Bu da Besni için bir ayıp olarak görülüyor”


Anahtar Kelimeler: LiSESi YURDU’ AKIBETi OLACAK?

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor