Fıstık Kent’te yaşam başlıyor

Fıstık Kent’te yaşam başlıyor

BÖLGE HABERLERİ 21.12.2023 15:07:00 0
Fıstık Kent’te yaşam başlıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nizip ilçesinde yeni kentleşme modeli ile kurulan yerleşim alanlarında incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından yapılan açıklamalarda Başkan Şahin, Fıstık Kent olarak adlandırılan Nizip’in yeni yerleşim alanındaki çalışmalar ve gelinen nokta için bugüne kadar yapılanlar hakkında bilgiler verdi. 

Nizip’te yeni yaşam olanı olarak hayata geçirilen projeyle 2 bin 500 konuttan 100 bin kişinin faydalanması planlanıyor. Yeni Nizip olarak adlandırılan alanın Fırat Nehri’ni yukarıdan gören manzarası ve oto yollara yakınlığı ise bölgeye olan ilgiyi arttırıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’nun ziyaret ettiği 2. Etap TOKİ konutlarının da içerisinde yer aldığı Fıstık Kent’te yaklaşık 4 ay içerisinde yaşamın başlaması planlanıyor. 

“Gaziantep Fıstık Kent arasında yapılan BÜSEM’de 50 bin kişi çalışacak” 

Ziyaret sırasında konuşan ve Fıstık Kent ile ilgili gelişmeleri yakından takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Fıstık Kent arasında yapılan BÜSEM’de 50 bin kişinin çalışacağını belirterek, “Fıstık Kent Fırat’ı gören yeni bir Nizip. 100 bin kişinin yaşayacağı Fırat’ı gören yeni Nizip. Hakikaten Nizip çok sıkışmıştı. Nizip kabına sığmıyordu. Çapı genişlettik. Biz bunu merkezde de Kuzey Şehir ve Güney Şehir olarak çap genişletmiştik. Şu anda yeni Nizip hızlı bir şekilde inşa alıyor. Yeni Nizip’in sanayi alanları Cumhurbaşkanı kararnamesiyle genişletildi. Yeni Nizip’in organize sanayinin yanında küçük sanayi alanı işlemleri başladı. Çünkü daha önce özellikle zeytin ve fıstık halinin yapılması, küçük sanayinin, esnafın daha iyi şartlarda yaptığı işi güçlendirmesi konusunda burada bir bütünsel bakış var. Biz bugün aldığımız kararlarla da Nizip’e ulaşım master planı yapıp, özellikle mesela bu yeni bölgeyle birlikte 2 kilometreden geliyorsunuz. Yollarımız açıldı. Gaziantep Fıstık Kent arasında da bir BÜSEM yaptık. Orda da 50 bin kişi çalışacak. Artık GATEM, fıstıkçılar, nakliyeciler hiçbiri kabuğuna sığmıyor ve olan yer kendine yetmiyor. BÜSEM ile Fıstık Kent arasındaki bağlantıyı da güçlendirmemiz gerekiyor. Biri yaşam alanı, biri çalışma alanı olarak, bu bölgede parlayan bir yıldız olacak” dedi. 

“Bu güzel proje için büyükşehir belediye başkanımıza çok teşekkür ederim” 

Projenin ilçeye olan katkılarından dolayı memnuniyetini dile getiren Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu ise, “İlçemizde malum imar durumu dolayısıyla, zeytin yasası dolayısıyla bir sıkışma var. Sıkışmanın giderilmesi için belediyelerimiz birlikte çok güzel bir çalışma yaptılar. Fıstık Kent oluşturuldu. Buradaki önümüzdeki projeksiyon 100 bin kişiye yakan bir insanın burada yaşaması söz konusu. Bu anlamda buranın altyapısı, üst yapısı, yeşil alanlar vesaireyle ilgili burada birlikte beraber değerlendireceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ilçe belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. 
 


Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: fıstık gaziantep kent

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor