GALATASARAY’IN ADIYAMAN’A YAPACAĞI KONUTLARIN PROTOKOLÜ İMZALANDI

.

GÜNDEM 7.12.2023 21:12:00 0
GALATASARAY’IN ADIYAMAN’A YAPACAĞI  KONUTLARIN PROTOKOLÜ İMZALANDI

Galatasaray ile T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı arasında Kahramanmaraş ilinde 100 konut, Adıyaman ilinde 100 konut, Hatay ilinde 100 konut yapımına ilişkin protokolün imza töreni, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda gerçekleştirildi.

İmza töreni Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Aydın Özbek, İkinci Başkan Metin Öztürk ve Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Eray Yazgan’ın katılımıyla gerçekleşti. Başkan Dursun Aydın Özbek, 50 Milyon Türk Lirası çekini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye takdim etti. İmza töreninin sonunda Başkan Dursun Aydın Özbek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut’a 100. yıl formasını ve Galatasaray Lisesi’nin kapısının yer aldığı plaketi takdim etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Başkan Dursun Aydın Özbek, Galatasaray Televizyonu’na açıklamalarda bulundu. Bakan Mehmet Özhaseki’nin açıklamaları şu şekilde:

GALATASARAY SPOR KULÜBÜ, GÜZEL BİR KAPIYI AÇMAK İÇİN ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR

“Çok teşekkür ediyorum Galatasaray camiasına. Başkanımız Dursun Aydın Özbek’e.

Allah razı olsun diyorum. Büyük bir afet. Bizim Anadolu’da herhalde bin yıllık kurduğumuz medeniyet sürecinde başımıza gelebilecek en büyük felaketti bu. Daha büyük bir felaket biz Türk milleti olarak yaşamadık. Bu felakette 18 ilimiz etkilendi. 14 milyon insan zarar gördü. Dışarıdan gelen yabancı misyon şefleri, büyükelçiler, bizim orada misafir ettiğimiz bakanlar hep şunu söylediler, bu afetin dörtte biri bizde olsaydı biz bunun altından kalkamazdık. Ülkelerin ismini söylemem ayıp olur, devlet adabına yakışmaz. Batıda güçlü bildiğimiz ülkelerin temsilcileri geldiğinde hep bunu söylediler. Biz bunun altından nasıl kalkıyoruz? Tabii ki başta Sayın Cumhurbaşkanımız gece erkenden ayaktaydı, bakanları görevlendirdi. Ben o zaman partide belediyelerden sorumluyum, tamamını sevk ettim. Kendimiz oralardan hiç çıkmadık. Bütün bir millet ayaktaydı. Kumbarasındaki parayı bozdurup oraya veren çocuklar gördük. Azerbaycan’dan eski bir arabanın üzerine yatay yorgan atmış yola çıkmış teslim etmeye getirmiş. Emekli olan hacı parası biriktiren adam bu afet olunca Allah bana hacı sevabını verir ben bu parayı AFAD’a yatırıyorum dedi. Böyle bir yardımlaşma duygusu yaşandı. Büyük bir milletin bir parçasıyız. Emin olun bundan da gurur duyuyorum böyle bir milletin parçası olmaktan dolayı. Değerli Başkanımız ilk günlerde de yanımızdaydı, sonrasında da geldiklerinde bizim de burada tuzumuz bulunsun, elimizden ne gerekiyorsa yapalım dediler. Kuran’da da var hayırda yarışın diye buyuruluyor. Her yerde yarışılır ama emredilen hayırda yarışmak. Bu konuda Başkanımız bir adım attılar, temel atma törenimize katıldılar. Orada sağ olsun konuşma da yaptılar. Güzel bir kapıyı açmak için örnek teşkil ediyor. Çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun diyorum. Başarılar diliyorum.”

Başkan Dursun Aydın Özbek ise şunları söyledi:

“DEPREM YARALARINI SARMAK İÇİN DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ”

“Ben öncelikle Sayın Bakanımdan daha önceki görüşmemizde rica ettim. Deprem felaketinin yaraları devletimiz tarafından sarılıyor, devletimiz bunun altından kalkar ama bunu vatandaş katkısıyla da bu yaraları sarmak, Türkiye’deki birliğin, beraberliğin, kardeşliğin en büyük sembolü olur. Biz Galatasaray olarak birinci günden beri bölgeyle ilgiliyiz, yardımlarımızı ulaştırdık, konteyner kent yaptık. Fakat aradan geçen 10 ay bana sanki biraz hafızalardan siliniyor gibi geliyor burada yaşanan felaket. Bunun silinmemesi amacıyla adım attık. Konut yapacağımızın sözünü vermiştik Kahramanmaraş’ta, Adıyaman’da ve Hatay’da. Bunun tekrar hatırlanması lazım. Ben buradan taraftarlarıma çağrı yapıyorum, bu felaket hepimizin acısı. Dolayısıyla burada devletimizin yanında yer almak için biz faaliyetlerimizi hiç eksiltmeyeceğiz. Yapabildiğimiz maksimum ne yapabiliyorsak ve yakışan bir şekilde tüm faaliyetlerimize devam edeceğiz. Bunun dışında yapabileceğimiz ne varsa Galatasaray Spor Kulübü olarak biz büyük bir camiayız, büyük bir Sivil Toplum Kuruluşuyuz. Sayın Bakanımın bize ihtiyaç duyduğunda, yapabileceğimiz ne varsa bizim hazır olduğumuzu kendisine söyledim. Bugünkü imza töreni çok güzel bir imza töreniydi. Temel atma töreninde Kahramanmaraş’ta Sayın Bakanım ile beraberdik. Dolayısıyla biz Galatasaray Spor Kulübü olarak deprem yaralarının sarılması için canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Ben buradan diğer rakiplerimizi de davet ediyorum. Biz yeşil sahalarda yarışıyoruz, hayırda da yarışalım. Devletimizin yanında olalım, birbirimizi geçmeye çalışalım. Hayırda yarışmak bütün iyilikleri size getirir, zenginlikleri de getirir. Deprem yaralarını sarmak için devletimizin yanındayız. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ben çok ümitliyim. Buradan yaptığım çağrı yerine ulaşacak. Onlar da bizim gibi bizim kadar devletimizin yanında olmak isteyeceklerdir. Dolayısıyla böyle bir faydamız olacağını düşünüyorum.”


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor