GAÜN Mühendislik Fakültesi ve GAİB iş birliği ile düzenlenen eğitim programı başladı

GAÜN Mühendislik Fakültesi ve GAİB iş birliği ile düzenlenen eğitim programı başladı

EĞİTİM 22.04.2024 12:33:00 0
GAÜN Mühendislik Fakültesi ve GAİB iş birliği ile düzenlenen eğitim programı başladı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi ile Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), Gaziantep sanayi sektörünün çevreyle uyumlu ve sürdürülebilir bir geleceğe yönelik ihtiyaçları karşılamak amacıyla bir araya geldi. Bu kapsamda, "Yeşil Mutabakat, Karbon Ayak izi ve Çevre" konularında eğitmenlere, sanayi danışmanlarına ve mentörlere 20 Nisan-11 Mayıs tarihleri eğitim programı düzenlenecek. 
GAÜN Mühendislik Fakültesi ve GAİB iş birliği ile düzenlenen eğitim programı, sanayi sektörünün çevreyle uyumlu ve sürdürülebilir bir geleceğe yönelik ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. Eğitim programı, çevresel sürdürülebilirlik ve karbon ayak izi konularında sanayi profesyonellerine ve akademisyenlere yönelik bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlıyor. 

GAİB Brifing Salonu’nda düzenlenen eğitim programının açılış konuşmasını yapan GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, "Sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda önemli bir adım atarak GAİB ile birlikte kıymetli bir proje oluşturduk. Özellikle Yeşil Mutabakat ve Paris Anlaşmaları gibi uluslararası anlaşmalar bunu gerekli kıldı. Bizim sanayide karbon ayak izi ve su ayak izi hesaplayabilen insanlara ihtiyacımız var. Bu insan kaynağını da üniversitelerden talep ediyorlar. Bu insan kaynağını oluşturabilmemiz için ise bizim bunu eğitimin içerisine gömmemiz gerekiyor. Bu eğitimler sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşma noktasında kritik öneme sahip” diye konuştu. 

Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatındaki hükümler gereğince yeşil dönüşüm noktasında üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeyen firmaları zor günlerin beklediğini ifade eden GAİB Koordinatör Başkanı & TİM Başkan Vekili Fikret Kileci, “Bu konuya kayıtsız kalma lüksümüz yok çünkü Avrupa pazarı ülkemiz için, özellikle tekstil ve hazır giyim sektörleri için göz ardı edilemeyecek bir ticaret hacmine sahip. Bu yüzden bu proje yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik konularında hem nitelikli insan kaynağının oluşturulması hem de farkındalık sağlanması için çok kıymetli” dedi. 

Açılış konuşmalarının ardından İklim Bilimi Laboratuvarı (iklimBU) Grup Lideri Prof. Dr. M. Levent Kurnaz’ın “İklim Değişikliğinin Bilimsel Temelleri” sunumuyla başlayan eğitim programı, 27 Nisan 2024 Cumartesi, QSİ Belgelendirme Ltd. Şti- Niran Armutçu - “Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatının Getirdikleri”, 4 Mayıs 2024 Cumartesi, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı- Ömer Erdal Bilici ve Uğur Gürel, T.C. Ticaret Bakanlığı- Gülizar Yavaş, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı- Tuba Demir Doğan- “Türkiye ve İklim Değişikliği”, 11 Mayıs 2024 Cumartesi, QSİ Belgelendirme Ltd. Şti- Okay Kayhanlı- “17029-1, 14065, 14064-3, 14066 Danışmanlık ve Sertifikasyon Süreçleri” konularında eğitimleri ile devam edecek. 

Farklı meslek grupları ve çevre illerden birçok katılımcının ilgi gösterdiği eğitim programının sonunda katılımcılara, başarılarını ve katılımlarını belgeleyen sertifika sunulacak. 
 


Haber Kaynak : İHA

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor