GEÇERSİZ SAYILAN OYLAR İÇİN YAPILAN İTİRAZ SONUÇLANDI

GEÇERSİZ SAYILAN OYLAR İÇİN YAPILAN İTİRAZ SONUÇLANDI

SİYASET 1.04.2024 18:58:00 0
GEÇERSİZ SAYILAN OYLAR İÇİN YAPILAN İTİRAZ SONUÇLANDI

Cumhuriyet Halk Partisinin geçersiz sayılan 1113 oy için yaptığı itiraz sonuçlandı. Sonuca göre seçimi 20 oy farkla kazanan Reşit Alkan aradaki farkı 12 daha artırarak bir kez daha belediye başkanı seçildi. CHP’de tüm oyların yeniden sayılması için Yüksek Seçim Kuruluna kadar itirazda bulunacağını açıkladı.

Yapılan itiraz sürecini gazetemize değerlendiren AK Parti İlçe Başkanı Murat Güner ve Milletvekili Hüseyin Özhan, sayımların demokratik olarak gerçekleştiğini vurguladı.

İlk olarak konuşan Murat Güner; “Seçimi 20 oy farkla kazanmıştık. Ama karşı muhalefet partisi tarafından itiraz dilekçeleri oluşturuldu. Bu itiraz neticesinde 37 farkla kazandık. Sayım tutanakları ile karşılaştırıp oradan da teyit ettik. Vatanımıza, milletimize ve Besni’mize hayırlı olsun” dedi.

Daha sonra konuşan Milletvekili Hüseyin Özhan ise; “Yapılan seçimde 20 fark vardı. Doğal olarak tabi itiraz edilebilirdi. İtiraz sonucu tekrar sayım yapıldı. Murat Başkanımızda sayım sırasında müdahil oldu, fark daha çok bizim lehimize dönerek 20 olan fark 37’ye çıktı. Zaten avukatlarımız yakından takip ediyorlardı. Kazanan Besni olsun dedik. Demokratik bir şekilde inceleme oldu. Bizde müdahil olmadık, milletvekili olarak geldik burada oturduk. Onların avukatları, bizim avukatlarımız, ilçe başkanlarımız huzurunda seçim kurulu tarafından tek tek kontrol edildi. 17 daha artı olarak bizim lehimize oy çıktı. Toplam 37 oy farkla Reşit Başkanımız Besni’ye hayırlı olsun” diye konuştu.

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi ise tüm oyların yeniden sayılması için ilçe seçim kuruluna dilekçe vereceği, seçim kurulunun dilekçeyi reddetmesi durumunda önce Adıyaman İl Seçim Kuruluna sonrasında ise Yüksek Seçim Kuruluna başvurarak sonuca itiraz edeceği öğrenildi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor