Gökkuşağı Derneği AB desteğiyle deprem sonrası çalışmalarına devam ediyor

Gökkuşağı Derneği, Adıyaman'da meydana gelen depremin ardından bölgedeki insani yardım çalışmalarını sürdürüyor.

GÜNDEM 31.01.2024 21:40:00 0
Gökkuşağı Derneği AB desteğiyle deprem sonrası çalışmalarına devam ediyor

Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GİZ) uygulama ortağı olarak faaliyet gösteren dernek, Avrupa Birliği (AB) ve Alman Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından desteklenen projeleriyle ilgili önemli bilgileri paylaştı.

Adıyaman ziyareti kapsamında, Avrupa Birliği’nin İnsani Yardım Kurumu, GIZ ve Gökkuşağı Derneği'nin katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında, Toplum Temelli Yerel İnisiyatifler Projesi (CLIP 2) kapsamında yürütülen projenin deprem sonrasındaki hizmetler ve ihtiyaçlar hakkında bilgi verildi. Basın mensupları, projenin faydalanıcılarıyla yapılan birebir görüşmelerde depremzedelerin taleplerini doğrudan öğrenme fırsatı buldu.

Gökkuşağı Derneği, sığınmacılara yönelik başvuru ve değerlendirme süreçleriyle ilgili bilgilendirme, hukuki danışmanlık ve psikolojik destek hizmetlerini sürdürüyor. Aynı zamanda, Türkiye'deki sığınma sisteminin mevcut durumu ve geleceği üzerine düzenlenen oturumlarla çözüm önerileri oluşturmayı amaçlıyor.

Adıyaman'daki depremzedelere yönelik insani yardım çalışmaları kapsamında, Gökkuşağı Derneği, Avrupa Birliği ve Alman hükümetinin destekleriyle dağıtılan yardım malzemeleri ile şehrin dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine destek sağlıyor.

CLIP 2 projesi, GIZ yürütücülüğünde sürdürülen bir inisiyatif olarak, mülteciler ile ev sahibi toplumun hassas durumdaki bireylerinin psikososyal ve sosyoekonomik olarak güçlendirilmesi hedefini taşıyor. Projeyi yöneten Christiane Danne, "Avrupa Birliği ve Almanya’nın ortak desteği ile sürdürülebilirlik ve toplumsal dayanışma prensiplerini benimseyerek çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.

Gökkuşağı Derneği, 2016 yılından bu yana Adıyaman ilinde yaşayan 24 bin 142 bireyden yaklaşık 12 binine ihtiyaca yönelik hizmetler sunarak, sığınmacılar ve yerel halk arasındaki dayanışma ve etkileşimi güçlendirerek toplumsal refahın artmasına katkı sağlıyor. Dernek, başta depremzedeler olmak üzere, toplumun genel ihtiyaçlarına yönelik sürdürülebilir projeleriyle dikkat çekiyor.


Anahtar Kelimeler: gökkuşağı deprem yardım

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor