HKÜ’de Triatlon Semineri ile sağlıklı yaşam rüzgarı esti!

HKÜ’de Triatlon Semineri ile sağlıklı yaşam rüzgarı esti!

EĞİTİM 6.03.2024 13:14:00 0
HKÜ’de Triatlon Semineri ile sağlıklı yaşam rüzgarı esti!

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sağlık Topluluğu ve Spor Topluluğu işbirliğiyle düzenlenen “Yüzde 100 Triatlon: Ömür Boyu Sağlık için Yaşam Boyu Spor” adlı seminer programında, Boğaziçi Olimpik Yüzme Kulübü Başkanı Ahmet Selami Vanlı, Triatlon’a özgü deneyimleri ve sporun beden, zihin ve ruh sağlığına olan olumlu etkilerini öğrencilerle paylaştı. 
HKÜ Hukuk Amfi ’de gerçekleştirilen programa; HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan ve Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kezban Bayramlar, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Hasoğlu, Öğrenci Dekanı Dr. Öğr. Üyesi Özgür Osman Demir, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 
Programın açılışında konuşan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Spor, sadece bedenimizi değil, aynı zamanda ruhumuzu da besleyen, bizleri kararlılıkla hedeflerimize yönlendiren bir yaşam tarzıdır. Spor yapmak, fiziksel sağlığımızı korumak ve geliştirmek için kilit öneme sahiptir. Ancak sadece vücut sağlığıyla sınırlı kalmayıp, aynı zamanda zihinsel sağlığımızı da olumlu yönde etkiler. Spor, stresle başa çıkma, odaklanma yeteneği kazanma, liderlik becerilerini geliştirme gibi birçok konuda kapasite geliştirmemize fırsat verir. Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak, öğrencilerimizin sporu ve sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemelerini teşvik etmek önemli bir misyonumuzdur” dedi. 
Boğaziçi Yüzme Kulübü olarak, yürüttükleri eğitim çalışmalarının yanı sıra İskenderun Körfezi, Gökçeada Geçişi, Mudanya Körfezi ve Büyükçekmece Körfezi olmak üzere dört farklı yüzme maratonu düzenlediklerini ve bu dört yarışı başarıyla tamamlayan sporculara, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından imzalanmış özel bir plaketin takdim edileceğini belirten Boğaziçi Olimpik Yüzme Kulübü Başkanı Ahmet Selami Vanlı, “Ülkemiz hem büyüklüğü hem de zengin maddi ve manevi kaynaklarıyla kendi potansiyelini en üst seviyede kullanabilen güçlü bir ülke konumundadır. Bu güçlü temellere dayanarak, uluslararası alanda ülkemizi daha yükseklere taşıyabilmek adına spor alanında daha etkin bir rol oynamalıyız. Ülkemizde bulunan çeşitli parkurlar, bu potansiyelin bir göstergesidir. Gelecek nesillere aktarılacak çok değerli spor aktiviteleri aracılığıyla ülkemizi uluslararası alanda görebilir ve sporun birleştirici gücünü kullanarak küresel arenada en üst seviyeye çıkabiliriz” şeklinde konuştu. 
Triatlon’un mental ve fiziksel gelişime olan katkılarını, yaşam disiplini ve hayatı yönetme konusundaki önemini vurgulayan Boğaziçi Olimpik Yüzme Kulübü Başkanı Ahmet Selami Vanlı, sağlık ile Triatlon arasındaki bağlantı ve Triatlon’un sunduğu fırsatları öğrencilere aktardı. 
Programın sonunda, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Boğaziçi Olimpik Yüzme Kulübü Başkanı Ahmet Selami Vanlı’ya plaket takdim etti. 
 


Haber Kaynak : İHA

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor