HKÜ’de “Türkiye Yüzyılı’nda Mühendislik Eğitimi” konferansı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Mühendislik Fakültesi ile Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi iş birliğiyle “Türkiye Yüzyılında Mühendislik Eğitimi” konulu konferans düzenlendi.

EĞİTİM 24.02.2024 15:55:00 0
HKÜ’de “Türkiye Yüzyılı’nda Mühendislik Eğitimi” konferansı

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen, TUSAŞ Motor Sanayi (TEI) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk’ün konuşmacı olduğu ve geleceğin mühendis adaylarına, kariyerlerine yön verme konusunda önemli ipuçlarının verildiği ‘Türkiye Yüzyılında Mühendislik Eğitimi’ konulu konferansa, mühendis adayı öğrencilerin yanı sıra İnsansız Hava Aracı Programı öğrencileri de büyük ilgi gösterdi. TUSAŞ Üretim Operasyonları Direktörü Fatih Uysal, HKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola ve Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hanifi Çanakçı, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Hasoğlu ve Genel Sekreter Ümit Şahnaoğlu ile akademisyenler de gerçekleşen konferansın dinleyicileri arasında yer aldı. 

Programın açılışında konuşan ve TUSAŞ tarafından üretilen Türkiye’nin milli muharip uçağı KAAN’ın göklerdeki yerini almasından büyük mutluluk duyduğunu ifade eden HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “TUSAŞ tarafından üretilen ve havacılık ve savunma sanayimizin kızıl elması olan KAAN’ın ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirmesi bizleri çok heyecanlandırdı. Bunun hepimize örnek olması gerekiyor. Her bireyin her kurumun bir KAAN’ı, bir kızıl elması, büyük bir hedefi olması gerekiyor. Herkes kendi KAAN’ını uçurursa, kendi kızıl elmasına ulaşırsa kendi büyük hedefine ulaşırsa, bizi kimsenin tutamayacağına yürekten inanıyorum. İşte biz HKÜ olarak tam da bu inançla ve aşkla, büyük hedefleri olan, kızıl elmaları olan, büyük hedeflere ulaşabilen, Türkiye’nin milli teknoloji hamlesinde başrol oynayabilecek lider ve yetkin insan gücü yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. TUSAŞ ile de önemli iş birliklerimiz var ve bunu daha da geliştirmek için çaba sarf ediyoruz” dedi. 

Konuşmasına, iyi yetişmiş insan gücünün kaynağı olan üniversitelerin önemini vurgulayarak ve TUSAŞ’ın havacılık ve uzay alanında yaptığı çalışmaları özetleyerek başlayan TUSAŞ Motor Sanayi (TEI) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, “Yaptığımız her faaliyet ve her çalışma güçlü bir Türkiye isteyen halkımıza adanıyor. Ülke olarak bir başarı elde ettiğimiz zaman tüm halkımız bu başarıya sahip çıkıyor. Güçlü bir Türkiye için: KAAN göklerde, Türkiye’nin her ferdinin de gözü yükseklerde olmalı” ifadelerini kullandı. 

Büyük bir dikkatle kendisini dinleyen salondaki katılımcılara hitap eden Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, konuşmasını şu şekilde sürdürdü, “Bugün hem TUSAŞ’ı tanıtmak hem de mühendislik ile geleceği nasıl şekillendirebiliriz konusunu tartışmak üzere buradayız. Dünyada her konuda adaleti sağlamak isteyenlerin her alanda güçlü olması gerekiyor. Güçlü olmaktan başka çaremiz yok. Güçlülük sadece savunma ve sanayide değil, her alanda güçlülük. Güçlü olmak için de, herkesin ve tabii ki gençlerin üç şey yapması gerekiyor; çalışmak, çalışmak, çalışmak. Bu herkesin bildiği bir şey fakat farklı bir reçete, başka bir yol yok. Hedef belirleyeceksiniz, hedefe odaklanacaksınız ve sabırlı olarak çok çalışacaksınız. Sistemler artık çok karmaşık ve beraber çalıştırmayı ve birlikte başarmayı gerektiriyor. TUSAŞ’ın projelerine dikkatli baktığınızda da göreceksinizki çok disiplinli olarak çalışıyoruz artık. Projelerin ortaya çıkması için bu çok önemli. Tüm paydaşların beraber çalışması gerekiyor, birlikte çalışma kültürünü öğrenmemiz gerekiyor. Mühendislikte en önemli ilkelerden biri de yenilikçi olmak. Yeni fikirler geliştirmek, bunları gerçek ürünlere dönüştürmek, yeni yollar ve metotlar geliştirmek ana hedef. Girişimcilik konusunda da ben de şu ürünü geliştireyim, ben de şunu başarayım diyebilmeniz lazım. Türkiye Yüzyılı’nda mühendislik eğitimi, bilgiyi en üst seviyede detayına göre veren, güncel teknolojileri takip eden ve teknoloji geliştiren, sürekli yenilenen müfredata sahip olan, geleceğe yön veren, hedef koyan ve takip eden, çok disiplinli çalışmaya önem veren, birlikte çalışma kültürü aşılayan, karar alan ve aldıran, milli ve manevi değerleri ön planda tutan bir eğitim olmalıdır”. 
Karşılıklı plaket takdimi ile sona eren program akabinde TUSAŞ Motor Sanayi (TEI) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk ve beraberindeki heyet HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’yi makamında ziyaret etti. 
 


Haber Kaynak : İHA

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor