İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu, Adıyaman'da incelemede bulundu

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'a gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

GÜNDEM 28.01.2024 21:04:00 0
İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu, Adıyaman

6 Şubat depreminde ağır hasar alan Adıyaman'a incelemede bulunmak üzere gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu'nu Adıyaman Valisi Osman Varol, AK Parti Adıyaman Milletvekili Av. Mustafa Alkayış, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç  ve kurum amirleri karşıladı.
Bakan Yardımcısı Karaloğlu ilk olarak Adıyaman Valisi Osman Varol'u ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Adıyaman Valiliği'nde düzenlenen Afet Koordinasyon Toplantısına katılarak 6 Şubat 2023’te yaşanan deprem afetine ilişkin kentte bugüne kadar yapılan ve bundan sonra yapılması planlanan çalışmalar hakkında Vali Osman Varol’dan bilgi aldı.
İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu daha sonra Vali Osman Varol, Adıyaman Valisi Osman Varol, AK Parti Adıyaman Milletvekili Av. Mustafa Alkayış, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç eşliğinde TOKİ Afet Konutları kura çekiminin yapılacağı spor salonunda incelemelerde bulundu.
İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Vali Osman Varol, AK Parti Adıyaman Milletvekili Av. Mustafa Alkayış, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç  ile birlikte merkeze bağlı Indere (Zey) Köyünde 123 dönüm arazi üzerinde inşa edilen kalıcı afet konutları 3 tip projeden oluşup, 100 daireler net 136, 141 ve 149 metre² alandan yapılmakta olan afet konutlarını inceleyerek devam eden çalışmalar hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldı. 
Karaloğlu, İnşaat çalışmaları seri bir şekilde devam ettiğini ve bitme noktasına gelen kalıcı afet konutların hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.
İndere Köyü mevkiinde 2000 dönüm arazi üzerinde inşa edilen afet konutları 826 blok, 16 bin 433 daire ve her bir daire 105 metre² brüt, net ise 85 metre² alandan oluşurken İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, İndere bölgesinde afet konutlar yükselirken, tünel kalıp sistemiyle inşa edilen ve yatay mimarinin esas alındığı kalıcı konutlar alanında incelemede bulunarak, devam eden çalışmalarla ilgili yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldı.
Bakan Yardımcısı Karaloğlu, daha sonra beraberindekilerle birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem felaketinin ardından kentin hızla ihya ve inşa edilmesi amacıyla başlatılan Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında kent merkezindeki rezerv alanlarında devam eden inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı.
Beraberindekilerle Bakan Yardımcısı Karaloğlu, Örenli Mahallesinde yaklaşık 600 dönüm arazi üzerinde inşa edilen afet konutları 159 blok, 3034 daireden oluşan konutların bulunduğu alana gelerek incelemede bulundu. Bakan Yardımcısı Karaloğlu, afet konutlarını inceleyerek devam eden inşaat çalışmaları hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgiler alıp yapımı tamamlanan örnek daireyi gezdi.
Son olarak Bakan Yardımcısı Karaloğlu, Akpınar Köyünde 125 dönüm arazi üzerinde inşa edilen köy evleri olan depreme karşı dayanıklı olan Çelik Konstrüksiyon (3+1) 128 metre² alandan oluşurken90 köy evinde incelemede bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Bakan Yardımcısı Karaloğlu daha sonra kentten ayrıldı.


Anahtar Kelimeler: i̇çişleri bakan adıyaman

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor