İlçe Sağlık Müdürlüğü AIDS’e karşı vatandaşları bilgilendirdi

1 Aralık Dünya AIDS günü kapsamında Besni İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince vatandaşlara bilgilendirme yapıldı.

GÜNDEM 1.12.2023 15:01:00 0
İlçe Sağlık Müdürlüğü AIDS’e karşı vatandaşları bilgilendirdi

İlçede faaliyet gösteren berber, güzellik salonları, özel diş hekimliği poliklinikleri ve vatandaşları ziyaret ederek AIDS hakkında bilgilendirmede bulunan İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, virüsle savaşmanın etkili yolunun korunmak olduğu vurgusunu yaptı.

AIDS günü kapsamında düzenlenen etkinlikler hakkında açıklama yapan İlçe Sağlık Müdürü Bengü Nehir Buğdaycı Yalçın, tüm yaş gruplarında görülebilen hastalığın önlenebilir olduğunu dile getirdi.

Yalçın konuyla ilgili açıklamasında; “AIDS, kan veya vücut sıvısı teması ile kişiden kişiye geçen bulaşıcı bir hastalıktır. Korunmasız cinsel temas, ortak paylaşılan enjektörler, damar içi madde kullanımı, kan transfüzyonu gibi yollarla bulaşabileceği gibi gebelik ya da doğum sırasında anneden bebeğe de bulaşabilen bir hastalıktır. Sinekler, böcekler ve keneler tarafından ısırılmayla, tükürük, gözyaşı ve ter yoluyla, virüs taşıyan birisi ile sarılmak, dokunmak ve tokalaşmakla bulaşmamaktadır. 

Enfeksiyon, sadece erişkinlerde değil tüm yaş gruplarında görülebilmektedir.

Önlenebilir bir hastalık olan AIDS ile mücadelenin en etkili yolu, korunma önlemlerini uygulamaktır. 

Besni İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları tarafınca ilçe genelindeki berber, kuaför, güzellik salonları, özel diş hekimliği ve sağlık uygulaması gerçekleştiren müesseseler ziyaret edilerek AIDS hastalığının bulaşma ve korunma yollarına yönelik bilgilendirme faaliyetlerinde bulunuldu. Ayrıca Besni Diş Hastanesi çalışanlarına farkındalık günü kapsamında eğitim verildi.

Hastalığın tam anlamıyla tedavisi bulunmamakla birlikte uygulanan ilaç tedavileri ile ölümler azalmakta ve kişiler yaşantılarına devam edebilmektedir. Uygulanan ilaç tedavisi ile bulaşıcılık azalmakta, gebelik sırasında uygulanan tedavi ile birlikte anneden hastalık bulaşması engellenmektedir” dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor