İŞTE BESNİ'NİN SORUNLARI

25. Eğitim Bayramında Çalıştay ile Besni'nin sorunları masaya yatırılıyor

GÜNDEM 6.10.2023 11:57:00 0
İŞTE BESNİ

Besni'nin kalkınmasına yönelik sorunların ve çözüm önerilerinin tartışılacağı çalıştay için ilçenin sorunlarını 15 maddede derledik. Besni'de sokağa çıkıp bu sorunları saysanız ve çözümünü sorsanız, tüm bu sorunların kaynağına geneli cevap olarak Besni'de siyasi aktörler arasındaki kısır çekişme ile siyasi ve toplumsal birlik beraberliğin olmaması olduğu ifade edilecektir. Çalıştayın, sorunların çözümü için bir milat olacağına inanırken, buradan çıkacak sonuçla somut adımlar atılarak, başta hayırsever hemşerimiz Erdemoğlu Ailesi ve kamuoyunun iş birliğiyle Besni'nin kalkınmasının önü açılacaktır. 

 

1-Besni’mize Erdemoğlu Ailesi tarafından yapılması sözü verilen Öğretmenevinin yer tahsisi neden yapılmadı? Eski MYO arkasına yapılması planlanan Öğretmen evinin yer tahsisinden vazmı geçildi? Bu çok önemli yatırımın Besni’ye kazandırılması engelleniyor mu?

 

2-Yine Kıymetli Erdemoğlu ailesi tarafından ilçemize yapılmak istenen Huzurevi, Polis Lojmanlarının üzerinden neredeyse 1 yıl geçmesine rağmen yer tahsisleri yapılmadı. Bu yatırımda mı engellenmek isteniyor yoksa ilçedeki yetkililer bu projelerin Besni için ne kadar önemli olduğunun farkında mı değiller?

 

3-Bir diğer önemli yatırım olan ve depremde evinin kaybeden yüzlerce depremzede Besnilinin merakla beklediği Erdemoğlu’nun yaptıracağı deprem konutlarının yer tahsisi neden tamamlanmadı? Proje neden başlamadı? Bu gecikmenin Erdemoğlu ailesinden kaynaklanmadığını tüm Besni bilirken, kamu ayağında bu tahsis işleminin bugüne kadar gecikmesinin sebebi nedir? 

 

4-İlçe merkezinde ulaşıma engelleyen ve sık sık trafik kazalarının meydana gelmesine sebep olan yollar neden tamamlanmıyor? Sözü verilen; Üçgöz Çevre yolu kavşağındaki köprülü kavşağında bu güne kadar çalışmalar neden başlamadı? Bundan sonraki süreçte ise kamuoyu bu projenin ne zaman başlayacağını merak ediyor. 

5-Yenikent’teki Üst geçit temeli atıldıktan sonra 1 yıldır yapılmayı bekliyor? Karayolları tarafından yapılan üst geçit inşaatı neden durdu?

 

6-Çevre yolundaki bir ay devam edip 3 ay duran ve yaklaşık 5 yıldır inşaatı devam eden viyadük ne zaman tamamlanacak?

 

7-Komşu ilçemiz olan ve trafik yoğunluğunun oldukça yüksek olduğu yaklaşık 8 yıl önce yapımına başlanan Gölbaşı yolu genişletme çalışması neden tamamlanmıyor? Ne zaman tamamlanacak?

 

8-Besni’nin nüfusu en büyük köylerinin ilçeyle bağlantısını sağlayan ve her yıl çok sayıda kazanın meydana geldiği yer yer tek şeride düşen Kızılin Besni arasındaki yolun genişletme çalışması ne zaman yapılacak? bugüne kadar neden adım atılmadı?

 

9-Keysun ovasındaki nüfusu 20 bini bulan köylerin Gaziantep yoluna bağlantısı olan tek şeritlik yolun genişletme çalışmaları yapılacak mı? Bu konu da bir çalışma var mı?

 

10-2016 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile ilçemiz Cırıtmeydan Mahallesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve eski Belediye Kapalı düğün salonunun içinde bulunduğu 2 adada başlatılan Kentsel Dönüşüm çalışması bugüne kadar neden yapılmadı? İlçenin Yerel yetkilileri kentin yerinde dönüşümüne önayak olacak bu projeyi neden hayata geçiremedi?

 

11-Son yıllarda özellikle Yeni Besni Mahallesi, Korupınar Mahallesi, Çat mahallesi, Pınarbaşı ve Dumlupınar mahallesinde Yabancı uyrukluların yerleşim ve demografik yapıyı bozacak şekilde sayıları artmıştır. Çok değil 10 yıl öncesine kadara ilçemizin en güzel mahalleleri olan buralarda yerli nüfus yok denecek kadar azalmıştır. Besni’nin en büyük sorunu olarak gördüğümüz bu sorunu çözmek amacıyla ilçe yetkilileri hangi adımları atmıştır?

 

12-2005 yılında faaliyete geçen Besni Organize Sanayi Bölgesi gelen yatırımlarla neredeyse dolmuştur. Gelecek yatırımcıların ihtiyacını karşılayacak büyük parseller kalmamıştır. Birkaç yıl önce ek 3600 hektarlık arazinin OSB’ye dahil edildiği açıklanmıştır. Bugün bu tahsis işlemi hangi aşamadadır? Besni’ye gelecek büyük yatırımcılara tahsis edilecek ne kadar arsa bulunmaktadır?

 

13-29 Ağustosta Besni başta olmak üzere Gölbaşı ve bazı köylerde de tavan yapan suya bağlı salgın sonrası şebeke suyunun içilmemesi açıklanmıştır. Üzerinden 35 gün geçmesine rağmen suların ne zaman içilebilecek duruma geleceğine dair bir açıklama yapılmamıştır. Bu su arızası neden hala yapılmıyor?  Vatandaş bu süre zarfında hala hazır su içmektedir. Haftalar boyunca cebinden su parası vermek zorunda kalan halk için bir süre içme suyunu ücretsiz yapmayı düşünüyor musunuz? 

 

14-Besni eğitimde özellikle Başta Erdemoğlu ailesi olmak üzere hayırseverlerimizin yaptırdığı okullar ve maddi destekler ile önemli yatırımlar almıştır. Ancak eğitimdeki fiziki kalite başarı sıralamalarına yansımamıştır. Son yıllarda başarı sıralamalarında Adıyaman’ın ilçeleri arasında Besni 3. Sıradan yukarıya çıkamamaktadır. Kahta ve Gölbaşı’nın ardından Besni 3. Sırada yılsonunu tamamlamaktadır. Besni Eğitimindeki bu sorunun sebebi nedir?

 

15-Yukarıda sayılan sorunların sebebini vatandaşa sorduğumuzda Siyasi ve toplumsal birlik beraberliğin Besni’de olmadığı, çözüm merci olan Siyasi Partiler ve aktörlerin kendi aralarındaki çekişmesinin tüm bu sorunların çözülmesini geciktirdiğini söylemektedir. 25. Eğitim bayramında yapılan bu çalıştay; sorunların çözümüne ve özellikle depremden büyük yaralar alan ilçemizin eski güzel günlerine ve daha ilerisine gitmesi için bir dönüm noktası olması dileğiyle kamuoyuna saygıyla duyurmayı Besni Ekspres Gazetesi olarak bir borç biliriz. 

 

 


Anahtar Kelimeler: BESNİ' SORUNLARI

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor