Kahta Adliyesi'nde PTT şubesi hizmete girdi

PTT şubesinin hem vatandaşlara daha hızlı hizmet vermek hem de adliyenin iş yoğunluğunu hafifletmek amacıyla açıldığı belirtildi.

GÜNDEM 9.03.2024 14:33:00 0
Kahta Adliyesi

Törende konuşan Kahta Cumhuriyet Başsavcısı Nurullah Şahin, “Son dönemde 6 Şubat depremlerin etkisiyle de Kahta'da ciddi bir nüfus artışı oldu. Bu nüfus artışına bağlı olarak hem adliyemizde, hem Cumhuriyet başsavcılığımızda hem de mahkemelerimizin iş yükü arttı. 2022 yılında Cumhuriyet Başsavcılığımızca bin 146 soruşturma dosyası yürütülmüşken, bu sayı 2023 yılında 4 bin 574'e yükselmiştir. Buna bağlı olarak adliyemizden çıkarılan tebligat sayısında da olağanüstü bir artış yaşandı. Bu nedenle adliye binamızda vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alması, personellerimizin daha iyi şartlarda hizmet sunması amacıyla uzun zamandır adliyemizde ihtiyaç olduğunu düşündüğümüz ve faaliyete geçmesi için yaklaşık 6 aydır uğraş verdiğimiz, PTT şubemizin açılmasıyla personellerimizin hem emek ve zaman kayıpları azalacak, hem de adli işlemler de hızlanacaktır. Açılan PTT şubesinde tüm işlemler yapılabilecek olup vatandaşlarımız da burada hizmet alabileceklerdir” dedi.
Yeni açılan PTT şubesinin hayırlı olmasını dileyen Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin ise, adliyede yapılacak olan iş ve işlemlerin, yargılanma faaliyetlerinin hızlanması açısından fayda sağlayacağını söyledi.
Açılış törenine Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin, Kahta Cumhuriyet Başsavcısı Nurullah Şahin, hakimler, savcılar, PTT Adıyaman Başmüdürü, avukatlar,  kurum amirleri ve adliye personelleri katıldı.


Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: kahta adliyesi'nde ptt şubesi hizmete girdi

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor