Kalbi durdurmadan küçük kesiyle mitral kapak ameliyatı

.

BÖLGE HABERLERİ 16.11.2023 16:59:00 0
Kalbi durdurmadan küçük kesiyle mitral kapak ameliyatı

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’ne nefes darlığı, çarpıntı ve çabuk yorulma şikayetleri ile başvuran 28 yaşındaki hasta, kalbi durdurmadan minimal invaziv yöntem ile yapılan mitral kapak tamiri ile sağlığına kavuştu. 

Hatay’da yaşayan 28 yaşındaki Sezer Doğu’nun uzun zamandır nefes darlığı, çarpıntı ve çabuk yorulma şikayetleri bulunuyordu. Şikayetlerinin artarak devam etmesi üzerine araştırma yapan Doğu, tedavi olmak için Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’ne başvurdu. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Gökhan Gökaslan tarafından muayene edilen Doğu’nun yapılan tetkiklerinde mitral kapak yetersizliği tespit edildi. Bunun üzerine ameliyat olmasına karar verilen hasta, Prof. Dr. Gökaslan ve ekibi tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonla sağlığına kavuştu. 

Sağlığına kavuşmanın mutlu olduğunu söyleyen Sezer Doğu, “Bu yaşta nefes alamamanın üzüntüsünü yaşıyordum. Psikolojik olarak kötü bir durumdaydım. Bu durum Gökhan hocamızla görüşene kadar sürdü. Onunla görüştükten sonra psikolojik olarak çok rahatladım” dedi. 

Prof. Dr. Gökaslan başarılı geçen operasyonla ilgili şu bilgileri verdi, “Farklı şikayetlerle bize başvuran hastamızın yapılan tetkiklerinde mitral kapak yetersizliği tespit ettik. Bunun üzerine ameliyat edilmesine karar verildi. Hastamıza minimal invaziv yöntem ile yapılan mitral kapak tamiri yaptık. Sağlık durumu giderek iyiye giden hastamız kısa bir süre içerisinde günlük yaşamına devam edebilecek. Dört kalp kapağından biri olan mitral kapak, kalbin sol kulakçığında toplanan temiz kanın, sol karıncığa geçişi sırasında doğru yöne hareket etmesini sağlayan ve bu temiz kanın geri kaçmasını engelleyen kapaktır. Mitral kapakta doğuştan veya sonradan gelişen darlık ya da yetmezlik gibi sıkıntılar olabiliyor. Hastada solunum sıkıntısı, ritim bozukluğu ve en son noktada kalp yetmezliğine sebep olabilen mitral kapak rahatsızlıklarının tedavisi ise teknolojinin de ilerlemesi ile beraber küçük kesi olarak bilinen minimal invaziv yöntemi ile tedavi edilebiliyor. Mitral kapak değişimi, hastanın mitral kapaktaki darlık ve yetmezlik probleminde tamir ile giderilemeyen durumlarda uygulanan, mitral kapağın yapay kapakçıklarla değiştirilmesi operasyonudur. Bu yöntemin ardından hasta kısa sürede günlük yaşantısına dönebiliyor.” 
 


Haber Kaynak : İHA

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor