Kar ve tipiye yakalanan yol açma ekipleri askeri üsse sığındı

.

BÖLGE HABERLERİ 13.12.2023 12:04:00 0
Kar ve tipiye yakalanan yol açma ekipleri askeri üsse sığındı

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde kar kaplı yolları açma çalışmalarını sürdüren ekipler, tipi nedeniyle askeri üsse sığındı. 

İlçede günlerdir etkili olan kar yağış sonrası ekipler yolları açmak için gece gündüz çalışıyor. Kar kalınlığının yer yer 2 metreye kadar çıktığı Tuzluca ve Kerkül köylerinde yol açma çalışmaları sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. Tipi ve rüzgar nedeniyle görüş mesafesinin sıfıra inmesiyle yol kat edemeyen ekipler, askeri üs bölgelere sığındı. Beytüşşebap Kaymakamlığına bağlı ilçe özel idare personelleri kepçe, loder ve greyderlerle kapalı olan köy yollarını açmaya çalışıyor. 

Kepçe operatörü Şehmus Cin, yolları açmak için gece-gündüz çalıştıklarını belirterek, ’’Beytüşşebap Kaymakamımız Kemal Ülkü beyin talimatlarıyla yol açma çalışmalarımız devam ediyor. Bazen vardiyalı çalışıyoruz. Köy yollarımızı açmaya çalışıyoruz. Kar kalınlığı bazı bölgelerde 2 metreyi buluyor. Şimdiye kadar olumsuz bir durumla karşılaşmadık. Yollarımızı açtık şimdi ilçe merkezine döneceğiz. Kar ve tipiye yakalandık. Araçlarımızı çekip askeri üs bölgeye gittik. Orada Mehmetçiğimiz bizlere çok sahip çıktı. Allah razı olsun’’ dedi. 
 


Haber Kaynak : İHA

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor