KARARGAHLAR ARASINDAKİ GERGİNLİĞE SÜMER’DEN SAĞDUYU ÇAĞRISI

KARARGAHLAR ARASINDAKİ GERGİNLİĞE SÜMER’DEN SAĞDUYU ÇAĞRISI

SİYASET 21.03.2024 10:08:00 0
KARARGAHLAR ARASINDAKİ GERGİNLİĞE SÜMER’DEN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan adayı İsmail Sümer, partiye katılım sırasında yaşanan karargahlar arası gerginlikle ilgili açıklamada bulundu. Seçimlerin bir kavga aracı olmaması gerektiğini söyleyen Sümer, Sel gider kumu kalır, Bu seçim de gidecek ama siz akraba olarak, komşu olarak yüz yüze bakacaksınız. Bu vesile ile bütün aday arkadaşlara bu tarz durumlara mahal vermemesi için, herhangi bir gencin burnunun kanamasına müsaade etmemek için sağduyuya davet ediyorum” dedi.

BİRBİRİNE YAKIN OLAN KARARGAHLAR GERGİNLİĞİ TIRMANDIRDI

Önceki akşam Yeniden Refah Partisi seçim koordinasyon merkezinde partiye katılım sağlayan 6 aile için tören düzenlendi. Ailelerin katılımları sonrası açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Adayı İsmail Sümer’in konuşması yüksek sesli müzikle kesilmesi üzerine AK Parti ve Yeniden Refah Partisi karargahları arasında gerginlik yaşandı. 

Yaşanan olay sonrası Başkan Adayı İsmail Sümer, adayları sağduyuya davet etti. Konuyla ilgili konuşan Sümer; “ Karargahımızın açılışından beri süregelen ve dün itibari ile hat safhaya ulaşan, siyasi etiğe uymayan hareketlere maruz kaldık. 20.03.2024 tarihinde seçim koordinasyon merkezimizde 6 aile grubunun bizlere destek açıklaması üzerine seçim koordinasyon merkezinde toplantı gerçekleştirdik. 

Yapılan toplantımızda konuşmalarımızı ve toplantımızı ses sistemlerinden müziğe son ses vererek sabote etmeye çalışmışlardır” dedi.

“YAPTIRILAN 2 ANKETTE DE ÜÇÜNCÜ PARTİ OLDUKLARINI ÖĞRENDİLER”

Sümer şöyle devam etti; “Sürecin başından başlayacak olursak; kamuya açık bir alanın seçim koordinasyon merkezi olarak kullanılması siyasi etiğe aykırı bir durumdur. Hele hele, rakip partinin tam karşısındaki kamuya açık bir mekâna seçim karargâhı açmak ise siyasi etiğe daha aykırı bir durumdur. 

Yaptırılan 2 anket neticesinde üçüncü parti olduklarını öğrendikten sonra bunu halka duyuramamanın verdiği iç karışıklıklar nedeniyle zaten gergin olduklarını anladılar ve kendi içlerinde çözemedikleri bu başarısızlığı mal edecek yer aramaktadırlar. Ama hiç boşa çabalamasınlar hiç boşa üstümüze saldırma gayreti içerisinde olmasınlar. Kazanamayacaklar kaybedecekler. 

Kendileri halktan oy toplayamayınca Milletvekili Hüseyin Özhan’ı getirerek halktan oy toplamaya çalışıyorlar. O da geldiği ilk gün kurumları baskı altına almaya başladı. Yetmedi ilk gece katılım yapan ailelerimizin tanıtımını sabote etmeye çalıştılar. Toplantı ve konuşmam esnasında müzik sistemlerini bizim karargâha doğru çevirerek son sesi verip bizi susturmaya, sesimizi bastırmaya çalıştılar.  Ona da güçleri yetmeyince tartışma çıkararak kargaşa yaratmaya çalışmışlardır. Çay bahçesinin önünden, karargahımızın önüne doğru su şişeleri fırlatarak bizi destekleyen gençlerimizi tahrik etmeye çalışmışlardır” 

“SEÇİMLER BİR KAVGA ARACI OLMAMALIDIR”

Açıklamasının son bölümünde tüm adayları sağduyuya davet eden Sümer; “Her geçen gün katılımların artışıyla güçlenerek büyüyoruz. Allah’ın izniyle bu seçimi kazanacağız. Artık kendileri seçim kazanma isteklerini kaybettiler ve bize kaybettirmek için üzerimize çirkin saldırı arayışı içerisine girdiler. Cesaretleri varsa yaptırdıkları anket sonuçlarını Besni halkına doğru bir şekilde açıklasınlar. Açıklayamazlar, açıklayamayacaklar. 31 Mart’a yaklaştığımız her gün onlar eriyecek biz ise büyüyerek zafere gideceğiz.

Rahmetli Siyasi Lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun dediği gibi; Seçimler bir kavga aracı olmamalıdır. Sel gider kumu kalır, Bu seçim de gidecek ama siz akraba olarak, komşu olarak yüz yüze bakacaksınız. Bu vesile ile bütün aday arkadaşlara bu tarz durumlara mahal vermemesi için, herhangi bir gencin burnunun kanamasına müsaade etmemek için sağduyuya davet ediyorum. Kalan 10 günlük süreçte huzur, sükûnet ve barış içerisinde bir seçim süreci olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor