Kilis’in kurtuluşunun 102’nci yılı coşkuyla kutlandı

Kilis’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

BÖLGE HABERLERİ 7.12.2023 16:38:00 0
Kilis’in kurtuluşunun 102’nci yılı coşkuyla kutlandı

Kent protokolünün şehitlik ziyaretinin ardından Türkiye’nin dört bir tarafından gelen Kuvayımilliye ve Mücahitleri ve Gaziler Derneği üyelerinin kente girişiyle kutlamalar başladı. Dernek üyeleri, kendilerini karşılayan protokol üyelerine Türk Bayrağı hediye ederken, protokol üyeleri ise çiçek verdi. Daha sonra ise dernek üyeleri ve vatandaşlar Adnan Menderes kavşağından törenlerin yapılacağı Cumhuriyet Meydanına kadar yürüyüş yaptı.

Kilis Valisi Tahir Şahin ile Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan tarafından Atatürk büstüne çelenk bırakıldı. Günün anlam ve önemini anlatan konuşma ve okunan şiirlerden sonra kürsüye çıkan Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, "Bugün Anadolu’nun kadim şehri olan Kilis’in 102’inci yıl dönümünü kutlamaktayız. Vatanımıza karşı hain saldırılara karşı kahramanca mücadele eden atalarımız, aylar boyunca eşsiz bir direnişle düşmanı şehrimize sokmayarak, tarihte benzeri az görülen bir destan yazdılar. 102 yıl önce yazılan bu destan, bugün Kilisliyim diyen her bir vatandaşımız için bir gurur ve sevinç kaynağıdır" dedi.

Kilis’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü nedeniyle yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Halk oyunları gösterilerinden sonra resmi geçit töreni gerçekleştirildi. Asker ve polislerin geçişi sırasında vatandaşlar uzun süre asker ve polisleri alkışladı. 
 


Haber Kaynak : İHA

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor