KONUTLARIN ATIK SULARI SUGÖZÜ’NE BIRAKILMAYACAK...

AK Parti İlçe Başkanı Murat Güner, atık suların arıtılarak Sugözü’den 7 kilometre uzağa bırakılacağını söyledi.

GÜNDEM 20.03.2024 18:12:00 0
KONUTLARIN ATIK SULARI SUGÖZÜ’NE BIRAKILMAYACAK...

AK Parti İlçe Başkanı Murat Güner, Sugözü üzerinden Değirmençayı’na bırakılması planlanan Deprem konutlarının atık suları için yeni bir ihale yapıldığını duyurdu. Güner konuyla ilgili açıklamasında atık sular için arıtma sistemi kurulacağını ve Sugözü’den 7 kilometre uzağa bırakılacağını söyledi.

YÖRE HALKININ DA TEPKİSİNİ ALMIŞTI
Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinde büyük yıkıma uğrayan Besni’de özellikle depremzedelerin büyük umutlarla beklediği konutlarda da çalışmalar devam ediyor. Gazetemizin gündeme getirdiği deprem konutlarının atık sularının ise arıtılarak Yelbaba mevkiinden Değirmençayı’na bırakılmak istenmesiyle geçtiğimiz Ocak ayında büyük yankı uyandırmış konuya duyarsız kalmayan Oyratlı Köyü halkı bu çayın sadece köyün değil Besni’nin çayı olduğuna dikkat çekerek yanlıştan dönülmesi gerektiğini dile getirmişti.

BAŞKAN GÜNER MÜJDELİ HABERİ VERDİ
Konuyla ilgili hem Besni hem de yöre halkını sevindiren haberi AK Parti İlçe Başkanı Murat Güner verdi. Güner açıklamasında konutların atık suları için arıtma sistemi kurulacağını arıtılan suların ise Sugözü’nden 7 kilometre daha uzağa bırakılacağını açıkladı.
Konuyla ilgili konuşan Başkan Güner; “İlçemizde yapımı devan eden kalıcı deprem konutları işinde (1855 konut + 17 adet kapıcı dairesi)  alt yapı Kanalizasyon imalatı işinde 15 bin kişilik biyolojik arıtma sistemi yapılarak bu arıtma tesisinden çıkan suyun su gözü mesire alanından 7 km kadar daha uzağa götürülmesi için alt yapı ihalesi yapılmasına karar verilmiştir. Çalışmaları ve ihale sürecini yakından takip eden Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Özhan'a teşekkür ediyorum” dedi.


Haber Kaynak : Mehmet Gültekin-Muhabir

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor