Kursiyerler uzman aşçılardan eğitim alıyor

.

BÖLGE HABERLERİ 21.11.2023 11:09:00 0
Kursiyerler uzman aşçılardan eğitim alıyor

Diyarbakır’da Bağlar Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan aşçılık kursunda 150 kursiyer, usta aşçıların yanında eğitim görüyor. 

Bağlar Belediyesi, Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak düzenlediği mesleki eğitim ve beceri edindirme kurslarında birçok vatandaşın farklı iş kollarında meslek sahibi olmasına olanak sağlıyor.  Bu kurslar arasında aşçılık eğitimi geliyor. Belediyenin Kadın Ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı eğitim merkezlerinde açılan aşçılık kursunda 1 erkek ve 5 kadın olmak üzere 6 uzman aşçı görev yaparken, 150 vatandaş bu çalışmalara katılıp tam teşekküllü aşçılık eğitimi alarak meslek sahibi olmaya gayret ediyor.  Uzman aşçılardan temel eğitim ve mesleğin inceliklerini öğrenen kursiyerler, gelecekte iş bulma veya kendi işini kurma konusunda avantajlı olacak. 

Belediye bünyesinde yıllardır hizmet veren mesleki eğitim ve beceri edindirme kurslarının meslek sahibi olmadan, istihdama kadar büyük katkılar sağladığını belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, buralarda yetişen birçok vatandaşın kendi işini kurduğunu söyledi. 
 


Haber Kaynak : İHA

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor