MEGA POLİETİELEN’E “ALTIN ÖDÜL”

.

GÜNDEM 4.10.2023 16:34:00 0
MEGA POLİETİELEN’E “ALTIN ÖDÜL”

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından “2022 İhracata Değer Katanlar Ödül Töreni” gerçekleştirildi. Törende Besni OSB’de faaliyetlerine devam eden Mega Polietilen 25 Milyon dolar üzeri ihracat yapan firmalar arasında altın ödüle layık görüldü. Törenin ardından gazetemize konuşan Şirketin yönetim kurulu üyesi Hakan Özhan ihracat hacimlerini daha yukarılara çıkarmak ve ülke ekonomisine katkı sunmak için çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

“YAPTIĞINIZ İŞ, DÜNYANIN DÖRT YANINDA ŞANLI BAYRAĞIMIZI DALGALANDIRIYOR”

İstanbul Beşiktaş’taki programa İstanbul Valisi Davut Gül, Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, Türkiye İhracatçılar Meclisi (Tim) Başkanı Mustafa Gültepe, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz ile çok sayıda davetli katıldı.

Dokuma Atlası Projesi tanıtım filminin gösterildiği programda; Vali Gül, Bakan Yardımcısı Ağar, Türkiye İhracatçılar Meclisi (Tim) Başkanı Gültepe ve İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Öksüz ve birer konuşma yaptı.

Vali Gül, “Ödül alan ve almayan ihracatçılarımızın hepsini tebrik ediyorum. Ülkemize 1 dolar katkısı olan tüm ihracatçılarımıza teşekkür ediyorum. Yaptığınız iş, dünyanın dört bir köşesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin şanlı bayrağını dalgalandırıyor. Ülkemiz güçlü ise sizin ihracat yapma gücünüz artıyor. Ülkemizin itibarının yüksek olması sizin önünüzü açıyor ve açmaya da devam edecek. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugün, bu güzelliği paylaşan herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“ÜLKEMİZ İHRACATTA 2023 YILINDA 164.9 MİLYAR DOLARI YAKALADI”

Bakan Yardımcısı Ağar ise; “Tüm milletimizi derinden etkileyen Asrın Felaketini hızla aşmak için gerekli tedbirleri devlet olarak alıyoruz. Türkiye ekonomisi, son 3 yıldır kesintisiz büyümeye devam ediyor. Türkiye, ihracatta 2023 yılında 164.9 milyar doları yakaladı. Depremin negatif etkisi dikkate alındığında başarılı olduğu görülmektedir. Bu başarıda emeği ve alın teri olan tüm ihracatçılarımıza teşekkür ediyoruz. Ticaret Bakanlığı olarak tüm ihracatçılarımızın, üretici ve girişimcilerimizin yanındayız. Törende başarı ile kendine yer edinen firmalarımızı tebrik ediyor, emeği geçen tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Tören, Vali Gül ve beraberindekilerin Yıldız ve Platin Ödüllerini kazanan ihracatçılara takdim etmesi ile sona erdi.

ÖZHAN: “ÜRETİMİN %60’INI İHRACATA AYIRACAĞIZ”

Törenin ardından gazetemize açıklamalarda bulunan Mega Polietilen A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Hakan Özhan, ihracat hacimlerini daha yukarılara çıkarmak ve ülke ekonomisine katkı sunmak için çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Geçtiğimiz haftalarda bünyesindeki Konfeksiyon bölümünü de faaliyete geçirerek yeni istihdam gerçekleştirdiklerini belirten Özhan; “İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen 2022 İhracata Değer Katanlar Ödül Törenin de Mega Polietilen ailesi olarak 25 milyon dolar üzeri ihracat yapan firmalar arasında altın ödül aldık. 

İstanbul ve Besni’de fabrikamızla ihracat ağımızı genişletmeye çalışıyoruz. Hedefimiz üretimin yüzde 60’ını ihraç etmek. Şuanda konjektör buna izin vermiyor ama yakın gelecekte bu rakamları bulacağımıza inanıyoruz. Besni’deki fabrikamızda konfeksiyon bölümünü faaliyete geçirdik. Buradaki üretimin tamamını ihracat düşünüyoruz” dedi.


Anahtar Kelimeler: POLİETİELEN’ “ALTIN

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor