MEGA POLiETiLEN’DEN 600 KiŞiLiK YENi iSTiHDAM

.

GÜNDEM 29.08.2023 08:11:00 1
MEGA POLiETiLEN’DEN  600 KiŞiLiK YENi iSTiHDAM

Besni Organize Sanayi Bölgesinde üretime devam eden Mega Polietilen A.Ş. bünyesindeki Konfeksiyon Bölümünü faaliyete geçiriyor. Bu kapsamda personel alımlarına da başlayan Mega Polietilen 600 kişilik yeni istihdam sağlayarak çalışan sayısını 1200 kişiye çıkaracak.

ÇALIŞAN SAYISI 1200’E ÇIKACAK

Besni OSB’de kurulduğu günden bu yana ilçenin istihdamına katkı sunmaya devam eden Mega Polietilen, fabrika bünyesindeki konfeksiyon bölümünü de hizmete açıyor. “Emeği sanata dönüştüren bu makinalar ile çok şey öğrendik. Gelin birlikte öğrenmeye devam edelim” sloganıyla personel alımlarına da başlayan Mega Polietilen, konfeksiyon bölümündeki Mühendis Departmanına, Kesimhane Bölümüne, Üretim Bölümü, Baskı Bölümlerine ve Depo bölümüne toplamda 600 kişi alacaklarını duyurdu. Hali hazırda 600 çalışanı bulunan şirket alımların ardından hazır giyim sektörüne hizmet vererek Avrupa’ya aylık 400 bin adet ihracat planlıyor.

ÇALIŞANLARIN %80’İ KADIN OLACAK

Fabrika bünyesindeki yeni bölüm ile ilgili gazetemize konuşan Mega Polietilen A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Eda Özhan, kadın istihdamına katkı sunmak için alınacak personelin yüzde 80’ini kadınların oluşturacağını söyledi.
Özhan; “Fabrikamız bünyesinde 10 bin metrekare alanda Konfeksiyon bölümünü açmış bulunmaktayız. Bu bölümde toplam 600 kişinin istihdamını sağlayacağız. Bunların yüzde %80’ini ise Besnili kadınlarımız oluşturacak. Bende bir kadın olduğum için onların istihdamına katkı sunmak için böyle bir karar aldık. Hazır giyim sektörüne imalat hizmeti vereceğimiz bu bölümde Avrupa’ya aylık yaklaşık 400 bin adet ihracat gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

KONUT SORUNU İSTİHDAMA ENGEL

Mega Polietilen A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Eda Özhan şöyle devam etti; “Biz Mega Polietilen Ailesi olarak ilçemizin gelişmesine katkı sunmak, vatandaşlarımızın istihdamını sağlamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ancak özellikle 6 Şubat günü yaşadığımız büyük deprem felaketi sonrası oluşan konut boşluğu istihdamın önüne engel teşkil etmekte. 
Gelecek olan çalışanların kalacakları konutlar yetersiz. Bu konuda büyük boşluk var maalesef. Biz yine üzerimize düşeni yaparak ileride çalışanlarımız için konut yapma düşüncemiz de var. Eğer bu kalacak yer sorunları çözülebilirse ilçemize başka yatırımcılarda gelecektir” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: POLiETiLEN’ KiŞiLiK iSTiHDAM

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor