Meriç: Mülteci sorunu masaya yatırılmalı

Milletvekili Melih Meriç mülteci sorununu gündeme getirdi.

GÜNDEM 23.03.2024 16:44:00 0
Meriç: Mülteci sorunu masaya yatırılmalı

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, koruma statüsündeki Suriyeli sayısı açısından Gaziantep'in İstanbul'dan sonra ikinci sırada olduğunu belirterek, bu konunun tüm yönleriyle masaya yatırılarak bazı çözümler üretilmesi gerektiğini ifade etti.

SAYI GİDEREK ARTIYOR

Türkiye’de kayıt altına alınmış geçici koruma statüsündeki Suriyeli sayısının 29 Şubat 2024 tarihi itibarıyla toplam 3 milyon 151 bin 915 kişi olduğuna dikkat çeken Meriç, ''530 bin 532 kişi ile İstanbul ilk sırada, 428 bin 278 kişi ile Gaziantep ikinci sırada yer alıyor. Bu nufüsün giderek artması zaten hızlı göç alan Gaziantep'te yeni sorunları da beraberinde getirdiğini söyledi.

HASTANELERDE DİJİTAL KUYRUKLAR VAR

Gaziantep'te koruma statüsündeki Suriyeli sayısının artmasıyla sağlık alanında ve iş dünyasına yaşamsal alanda sorunlar meydana geldiğine vurgu yapan Meriç, ''Hastanelerde dijital kuyruklar var. Ev kiraları ve ev fiyatları normalinde üzerinde. Bu durum sürdürebilir değil. Nüfus arttıkça yeni sorunlar meydana geliyor. Bu kent bu kadar nüfusu kaldıramaz. Kent olarak bu insanlara savaş döneminde kucak açtık. Ancak, bu kadar misafirlik yeter'' dedi.

İSTİHDAMDA DA SORUNLAR VAR

Çalışma izni alan Suriyelilerin yanı sıra kayıt dışı çalışanlarının sayısının da ciddi boyutlarda olduğunu belirten Meriç, ''Bugün birçok yerde Suriyeli işçiler var. Üniversiite mezunlarımız ise iş arıyor. Misafir nüfusun doğurganlık oranıda yüksek. Bu nedenle sayı giderek artıyor. Kayıt dışı nüfusu da hesaba kattığımızda neredeyse ülkenin en fazla Suriyeli misafir eden kentiyiz.'' diye konuştu


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor