Merkezdeki ağır hasarlı binalarda sona gelindi..!

.

GÜNDEM 16.09.2023 22:55:00 0
Merkezdeki ağır hasarlı binalarda sona gelindi..!

Besni Kaymakamı Çağlar Partal, 6 Şubat depreminin ardından ilçe genelinde devam eden çalışmaları gazetemize anlattı. Ağır hasarlı binaların yıkımı, kalıcı konutlar, yerinde ayrıştırma ilgili açıklamalarda bulunan Partal, çalışmaların titizlikle sürdüğünü ifade etti.

MERKEZDE YIKIMLAR BİTMEYE YAKLAŞTI

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle asrın felaketini yaşayan Besni’de, depremin ardından çalışmalar aralıksız sürüyor. Bu kapsamda ilçe genelindeki ağır hasarlı binaların yıkımı, kalıcı konutların yapımı, köylerdeki köy evlerinin yapımı ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan İlçe Kaymakamı Çağlar Partal, çalışmalar hakkındaki son durumu paylaştı.

Depremle birlikte ilçe merkezinde 618 binanın ağır hasar aldığını bunlardan 600’ünün yıkımının tamamlandığını dile getiren Kaymakam Partal; “Biz şuana kadar ilçe genelinde 2944 ağır hasarlı binayı ihale ettik. İlçe merkezinde yıkım oranımız %49 civarında. Ama tabi biz ilçe merkezine önce başlamıştık neredeyse sona geldik. Merkezde 618 ağır hasarlı binamız var. 600’ünü yıktık 18 tane bina kaldı. Bunlarında bir kısmı çok katlı binalar. Bir kısmını yere indirdik ama enkazını henüz almadık ama uzun süren binalar, bunları da tamamladığımızda ilçe merkezini tamamen bitirmiş olacağız. %49 yıkım oranımız var bunların enkazını kaldırdık %13.9’da mahkemelik ciddi bir oranımız var. Yani mahkemelik oranı da dahil edersek yıkımlarda %62-63 bandındayız” dedi.

ENKAZLAR BELLİ NOKTAYA KADAR YERİNDE AYRIŞTIRILMAK ZORUNDA

Vatandaşın ayrıştırma sırasında oluşan toz konusunda yaptığı şikayetlere de açıklama getiren Kaymakam Partal, yıkılan binaların o haliyle alınıp başka bir yere götürülmesinin mümkün olmadığını o yüzden belli bir noktaya kadar ayrıştırmanın yerinde yapıldığını söyledi. Partal, ince ayrıştırmanın ise şehir dışında belli bir alanda sürdüğünü belirterek şöyle konuştu: “Eski Yenikent evlerini tabi biraz da sona bıraktık. Diğer yerleri topladık geldik, burası öbek öbek 5-6 blok binaların olduğu bir yer. Bunların şimdi bir kısmını indirdik. Dikkatli yıkmaya çalışıyoruz, çünkü buralar kalabalık, okullarda açıldı etrafta öğrenci yoğunluğu da var. Mümkün olduğunca yoğun bir tedbir alıp bütün evleri kontrol edip yıkmaya çalışıyoruz. 

En başından beri enkaz ayrıştırmayı yerinde yapmıyoruz ama bunu belli bir noktaya kadar da yerinde yapmak zorundalar çünkü taşıma güçlüğü var. Binayı yıktığı gibi kaldırıp bir şeye yüklemeleri mümkün değil. O yüzden kolon, kirişleri ayırması lazım o çalışmaları mecbur yerinde yapacaklar ondan sonrasını yükleyip bizim belirlediğimiz depolama alanında ince ayrıştırması yapılıyor. Sulama konusunda ise müteahhitin kendi tankerleri var ama yetişemedikleri noktada belediye de yardımcı oluyor” diye konuştu.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor