Milletvekili Alkayış: Fransa temaslarımız oldukça verimli geçti

Mustafa Alkayış, İslamofobi ve ırkçılıkla mücadele konusunda incelemelerde bulunmak ve Avrupa’da yaşayan Müslümanlarla bir araya gelmek amacıyla Fransa’ya yaptıkları seyahatin çok verimli geçtiğini dile getirdi.

GÜNDEM 30.01.2024 12:28:00 0
Milletvekili Alkayış: Fransa temaslarımız oldukça verimli geçti

AK Parti Adıyaman Milletvekili Avukat Mustafa Alkayış, kendisinin de üyesi olduğu TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’yla birlikte, İslamofobi ve ırkçılıkla mücadele konusunda incelemelerde bulunmak ve Avrupa’da yaşayan soydaşlar ve Müslümanlarla bir araya geldi.
Fransa’ya yaptıkları seyahatin gerek Türkiye gerekse dünyanın dört bir yanındaki Müslüman topluluklar adına son derece yararlı geçtiğini ve bu yöndeki çalışmalarının heyet olarak devam edeceğini belirten Milletvekili Alkayış,"Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu olarak, İslamofobi ve ırkçılıkla mücadele konusunda bir dizi incelemelerde bulunmak üzere 20-23 Ocak 2024 tarihleri arasında heyetçe Fransa’nın başkenti Paris’teydik. Bu vesileyle, ilk olarak Paris Büyükelçiliğimizi ve Paris Başkonsolosluğumuzu ziyaret ederek buradaki yetkililerle görüş alışverişinde bulunduk. Ardından, Fransa İslam Konseyi Başkanı Muhammet Mansurî ve Fransız-Türk Müslümanları Koordinasyon Komitesi Başkanı Sayın İbrahim Alçı ile görüşmelerimiz oldu. Yine Paris Başkonsolosluğumuz aracılığıyla Fransa’da faaliyet gösteren Türk dernek ve STK’ların temsilcileriyle görüşmelerimiz oldu. Bir yandan buradaki soydaşlarımızın talep ve sorunlarını dinlerken bir yandan da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın soydaşlarımıza yönelik “seçimlerde sandık başına gidilerek Türkiye’mizin yararına çalışmalar ortaya konması” talebini ilettik. Bilindiği gibi UNESCO dünyada çok etkin bir kurumdur. Burada, UNESCO daimi temsilcimiz Sayın Gülnur Aybet’i ziyaret ederek Türkiye’nin UNESCO kapsamında yürüttüğü faaliyetler ve izlediği vizyona ilişkin çeşitli görüşmelerde bulunduk. Paris Büyük Camii Rektörünü ziyaretimiz sırasında Sayın Rektörden, son zamanlarda artış gösteren ve özellikle Paris’te yaşayan Müslümanların maruz kaldığı İslamofobi durumu hakkında önemli bilgiler aldık. Son olarak, Türkiye’mizin dünyaya açılan yüzü olan, ülkemizin gelenek, görenek ve kültürünü bütün dünyaya tanıtmak için olağanüstü çaba harcayan Yunus Emre Enstitüsü’nü ziyaret ederek burada ortaya konan çalışmaları yerinde görme imkânını elde ettik. Fransa’da yaklaşık 8 milyon Müslüman yaşamaktadır. Bütün bu görüşmelerimiz; Avrupa’daki soydaşlarımızla ve Müslüman kardeşlerimizle bir araya gelme, onların sorunlarını dinleme, onlarla fikir alışverişinde bulunma ve özellikle gençlerle hasbıhal etme açısından çok faydalı geçti."dedi.
İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu olarak ülke ve bölge farkı gözetmeksizin bu tür çalışmaların devam edeceğini belirten Milletvekili Alkayış, amaçlarının bütün dünyada insan hakları konusunda mesafe kat edilmesi olduğunu ifade etti.


Anahtar Kelimeler: milletvekili alkayış fransa

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor