Milletvekili Meriç sağlıktaki sorunları gündeme getirdi

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Şehir Hastanesi yapılmasına rağmen kentteki sağlık sorunların artarak devam ettiğini söyledi.

GÜNDEM 17.02.2024 16:36:00 0
Milletvekili Meriç sağlıktaki sorunları gündeme getirdi

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Şehir Hastanesi yapılmasına rağmen kentteki sağlık sorunların artarak devam ettiğini söyledi. Kanser hastaların sıra beklediğini ifade eden Meriç, salgın hastalıkların yayılmasına ilişkin alınan tedbirlerin yetersiz olduğunu ifade etti.

DİJİTAL KUYRUKLAR BÜYÜK SORUN

Gaziantep’te hekim sayısının kent nüfusuna oranla yetersiz olduğunu ve bunun da dijital kuyruklar oluşturduğunu ifade eden Meriç, ‘’Sağlıkta en önemli konu hastanın hekime kolay ulaşmasıdır. Gaziantep’te artan nüfus dikkate alınmayınca hekim sayısı da talebe cevap veremiyor. Vatandaşlar randevu konusunda her gün farklı şikayetlerini bizlere iletiyorlar. Bu konuda yetkili isimlerden bir açıklama olmaması daha da üzücü’’ dedi.

SALGIN HASTALIK HARİTAMIZ ENDİŞE VERİCİ

Gaziantep’te kış mevsiminde birçok kişinin gribal hastalıklar geçirdiğine dikkat çeken Meriç, ‘’Pandemi sürecini çabuk unuttuk. Ancak bu varyantın değişikliğe uğrayarak devam ettiğini bilim insanları söylüyor. Çevremize baktığımızda 2 kişiden birisi gribal hastalıklar geçiriyor. Bu konuda bir araştırma yapıldı mı? Önlem alındı mı? Bilmiyoruz. Sonuçta söz konusu olan insan hayatı’’ diye konuştu.

TBMM’YE TAŞIYACAĞIM

Gaziantep’te sağlık alanındaki sorunları bir kez daha TBMM’ye taşıyacağını belirtilen Meriç, “Vatandaşlarımız gerek sosyal medyadan gerekse bizzat bizi gördüklerinde sorunları dile getiriyorlar. Hepsini not alıyorum. Dijital kuyruklardan ilaç sıkıntısına kadar birçok konu çözüm bekliyor. Salgın hastalıklara karşı kent giderek savunmasız hale geliyor. Tüm bu sorunların takipçisi olacağım”


Anahtar Kelimeler: milletvekili meriç tbmm

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor