Milletvekili Meriç'ten beton ve çimento zammına tepki!

Gaziantep CHP Milletvekili Melih Meriç, 'deprem bölgesine darbe vuran zam' olarak nitelendirdiği beton ve çimento zammına tepki gösterdi.

BÖLGE HABERLERİ 6.04.2024 15:52:00 0
Milletvekili Meriç

Geçtiğimiz günlerde beton ve çimentoya gelen yüzde 25'lik zam Gaziantep'te soğuk duş etkisi yarattı. Özellikle seçime 2 gün kala gelen bu zam sektör temsilcilerini harekete geçiriken bir tepkide Gaziantep CHP Milletvekili Melih Meriç’ten geldi.

Seçime 48 saat kala yapılan zamma tepki gösteren Meriç, yükselen fiyatlardan dolayı konut almakta zorlanan vatandaşın, bu zamlardan sonra konut alma ümitleri tamamen tükendiğini söyledi. Meriç, ‘’Betonun metreküp fiyatı 2 bin liradan 2 bin 500 liraya, çimentonun torbası ise 150 liradan 185 liraya yükseltildi. Çok sayıda inşaat sektörünün etkilendiği zam oranı vatandaşın belini büktü.’’ dedi.

‘’HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI’’

Gaziantep CHP Milletvekili Melih Meriç, tepkisini şu sözlerle dile getirdi; “6 Şubat’ta yaşanan büyük felaketin yaralarını sarmaya çalışan Gaziantep ve çevre illerde birde üstüne yapılan bu zam vatandaşı zor durumda bıraktı. Deprem konutlarının yapımı devam ederken, inşaat maliyetlerindeki artış, vatandaşların ev sahibi olma umutlarına adeta darbe vurdu. Herkes elini taşın altına koymalı ve bu duruma bir çözüm yolu aramalı. Bir çok il beton ve çimentoyu Gaziantep'ten daha ucuza alırken, depremden yara almış bir kent neden böyle bir zam ile karşı karşıya kalmak zorunda kaldı?”

“İZAHI MÜMKÜN DEĞİL”

Gelen bu zamma hükümetin izin vermemesi gerektiğini söyleyen Meriç; “Buradan da çözüm bulunamazsa zaten güç bela çalışan sektör daha da zora girecektir. Artan bu fahiş fiyatlar ile mevcut işlerin bitirilmesi hayli zorlaşacaktır. Yeni işlerin yapılması ise çıkmaza girecektir. Böyle bir fiyat artışı kabul edilemez ve izahı mümkün değildir. Zammın maliyetleri kurtaracak ve makul bir kar bırakacak şekilde ayarlanması gerekiyor. Nerede rekabet" ifadelerini kullandı.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor