Milletvekili Meriç’ten deprem bölgesi için anlamlı çağrı:

.

GÜNDEM 5.09.2023 09:22:00 0
Milletvekili Meriç’ten deprem bölgesi için anlamlı çağrı:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, deprem bölgesinde yaşayan öğrencilerin okul öncesi ihtiyaçlarının yardımlaşma ve dayanışma ile karşılanması için, depremin hissedildiği 11 ilin valililerine kampanya başlatılması yönünde çağrıda bulundu. Meriç; “Kampanya başlatılırsa 1 maaşımı bağışlamaya hazırım. Tüm milletvekili arkadaşlarımızın yanı sıra, yardımsever sanayici ve iş adamlarının da böyle bir kampanyaya destek vereceğinden eminim” dedi. 

Bölgenin nabzını tuttu ve en anlamlı çağrıyı yaptı

Gaziantep’te tüm kesimleri ziyaret ederek yaşamsal sorunları yerinde inceleyen ve çözümler üreten CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, deprem bölgesindeki gözlemlerinin ardından en ivedi sorunun öğrencilerin eğitim ihtiyacı olduğunu ifade etti. 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı öncesinde deprem bölgelerinde gerek orta öğretim gerekse üniversite öğrencilerinin birçok ihtiyacı olduğuna değinen Meriç, ‘’Acıları paylaşıldıkça azalır. Bu yavrularımıza gerekli desteğim sağlanması için 11 şehirde kampanya başlatılması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda bölgedeki valilerimizin harekete geçmesini bekliyorum’’ diye konuştu. 

Başlatılacak kampanya eğitime önemli katkı sunar

Deprem bölgelerinde ilk zamanlarda tüm kesimlerin yardımlaşma ve dayanışma adına önemli katkılar sunduğuna dikkat çeken Milletvekili Meriç, ‘’Bazı illere gittim ve yerinde gördüm. Aradan geçen sürede ihtiyaçlar değişim gösteriyor. Şu an eğitim yılı öncesi öğrencilerin okul ihtiyaçlarının ivedilikle karşılanması gerekir. Bu olumsuz şartlarda eğitimin aksamadan devam etmesi, gençlerimizin geleceği için son derece önemlidir. Bir milletvekili olarak değil, depremi bizzat yaşayan bir vatandaş olarak bu çağrıyı yapıyorum. Gelin deprem bölgesindeki öğrencilerimize her birimiz bir kalem, defter uzatalım. Kampanyanın ilk gününde bir  maaşımı bağışlayacağım. Bunun dışında üzerime düşenleri de yapmaya hazırım’’ ifadelerini kullandı. 

Burs mekanizması çalıştırılmalı

Bölgede ortaöğretim öğrencilerinin yanı sıra üniversite kazanan öğrencilerin desteğe ihtiyacı olduğunu ifade eden Meriç, ‘’Bölgede, ilk ve ortaöğretimdeki 3 milyon 972 bin 75 öğrenci ile 209 bin 719 öğretmen; üniversitelerde de uzaktan eğitim dahil 311 bin 614 öğrenci ve 15 bin 249 akademisyen bulunuyor. Toplam 4 milyon 283 bin 689 öğrenci ve 224 bin 968 eğitimcinin bu acı felaketi yaşadı. Gelinen süreçte farklı illerde üniversiteye giden öğrenciler, yurt sorunu yaşıyor. Ev kiraları ise çok pahalı. Bu öğrencilerimize başlatılmasını önerdiğim kampanya ile burs desteği sağlanmalıdır. Çünkü, bu öğrencilerimizin içerisinde anne babasını kaybetmiş kimsesiz yavrularımızda var” dedi.

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor