Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren yönetmelik yürürlüğe giriyor

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz yıllarda süresi uzatılan ve 2024 sonuna kadar mutlaka değiştirlmesi gereken eski tip ehliyetler için 15 TL ücret belirlendiğini duyurdu.

GÜNDEM 4.04.2024 00:52:00 0
Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren yönetmelik yürürlüğe giriyor

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından, geçtiğimiz yıllarda süresi uzatılan eski tip ehliyetlerin kullanım süresi sona eriyor. 2024 yılının sonuna kadar tüm sürücülerin ehliyetlerini yenilemesi zorunlu hale getirildi.

Yeni düzenlemeye göre, eski tip ehliyet sahipleri, ehliyetlerini yenilemek için Nüfus Müdürlükleri'nden randevu alarak 15 TL'lik bir ücret karşılığında işlemlerini tamamlayabilecekler. Yenileme işlemi dakikalar içinde gerçekleştirilebilecek.

Ancak, bu zorunluluğa uymayan ve hala eski tip ehliyetlerle araç kullanan sürücülere ciddi cezalar verilecek. İhlal eden sürücülere 12.978 TL'lik bir ceza kesilecek. Ayrıca, bu tür ihlallerin tekrarlanmaması için trafik polisleri, eski tip ehliyete el koyacaklar.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileri, yeni düzenlemenin sürücülerin güvenliği ve trafik kurallarına uyumun arttırılması amacıyla alındığını belirtti. Eski tip ehliyetlerin güncellenmesiyle, sürücülerin trafikteki kimliklerinin daha güvenli ve güncel hale getirilmesi hedefleniyor.

 

Ehliyet yenileme işlemi için sürücülerin aşağıdaki belgeleri hazırlaması gerekmektedir:

-Kimlik kartı veya pasaport

-Güncel biyometrik fotoğraf

-Geçerli bir sağlık raporu

-Kan grubu belgesi (Sağlık raporunda belirtilmişse gerekli değil)

-Mevcut ehliyet

-Adli sicil kaydı

-15 TL'lik yenileme ücreti (12 TL harç ve 3 TL değerli kağıt bedeli dahil)

-Sürücüler, gerekli belgelerle birlikte Nüfus Müdürlükleri'ne başvurarak ehliyet yenileme işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, 31 Aralık 2024 tarihinden sonra eski tip ehliyetlerini yenilemeyen sürücülere uygulanan cezanın miktarının ilerleyen yıllarda artması beklenmektedir.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor