Milyonlarca Vatandaş Bu Kararı Bekliyordu: Devlet Bu Borçların Hepsini Silecek!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülmeye hazırlanan yeni teklif ile milyonlarca vatandaşın Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcuna af imkânı sunulacak.

GÜNDEM 5.03.2024 23:40:00 0
Milyonlarca Vatandaş Bu Kararı Bekliyordu: Devlet Bu Borçların Hepsini Silecek!

Yakın zamanda Meclis'te kabul edilmesi planlanan af düzenlemesiyle birlikte milyonlarca vatandaşın GSS prim borcu ve gecikme cezaları affedilecek. Ancak yapılacak düzenleme, yalnızca 1 Ocak 2020 tarihinden sonra oluşan GSS prim borçlarını kapsayacak. Ayrıca gecikme cezaları ve zamları gibi borçlar için yeni düzenlemelerin getirilmesi düşünülüyor.

GSS PRİM BORCU NASIL ÖĞRENİLİR?

Gündeme getirilen af düzenlemesiyle birlikte, GSS prim borcu olanların gecikme cezaları ve zamlarının tamamen affedileceği öğrenildi. Peki vatandaşlar, ne kadar GSS prim borcu olduğunu nasıl öğrenecek?

GSS prim borcu olanlar, e-Devlet üzerinden borç durumlarını sorgulayabilecek ve sorumlu oldukları net miktarı öğrenebilecekler. e-Devlet'te açılan ekrana 'GSS Prim Borcu Sorgulama' yazarak ilgili sayfa gidenler tescil ve borç sorgulama işlemlerini hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir. Yasa gereği GSS prim borçları belirli miktarın üzerinde biriken vatandaşlar için icra ya da haciz işlemleri başlatılabiliyor. Ancak Türkiye'de GSS prim borcu olanların sayısının milyonları bulması, siyasi iktidarlar tarafından düzenli olarak GSS primlerine af getirilmesine neden oluyor.

PRİM BORCU AFFI SONRASI NELER OLACAK?

GSS prim borcu olan milyonlarca vatandaş için yeni bir af düzenlemesi yürürlüğe giriyor. Bu sayede borçlular gecikme cezaları ve zamlardan muaf tutulup, sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam edebilir.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor